Medicinvetarna #48: Best of del 2

Sommarspecial! Följ med Medicinvetarna när vi blickar tillbaka på tidigare avsnitt, repeterar lärdomar och hittar höjdpunkter. Avsnittet publicerades 8 augusti 2020.

Andreas Andersson och Cecilia Odlind
Andreas Andersson och Cecilia Odlind Foto: Cecilia Odlind

Programledarna för Medicinvetarna Andreas Andersson och Cecilia Odlind är på semester men vill förstås inte lämna de trogna lyssnarna utan kvalitetslyssning i hängmattan. I det andra specialavsnittet av två har de valt ut en handfull favoriter från de första 46 avsnitten.

Kanske har just du missat ett tidigare avsnitt som du här får ett smakprov ifrån, eller kan det möjligen förhålla sig så att du glömt några tidigare presenterade fakta (som Andreas uppenbarligen gjort)? 

I det andra avsnittet hör vi när Cecilia tappade hakan i testosteron-avsnittet med Stefan Arver, vi återvänder till psykopatavsnittet och hör Karolina Sörman berätta vilka kriterier som används för att avgöra om någon har psykopatiska drag. Marie Åsberg berättar om sina teorier om när stressen blev kronisk, med utmattningssyndrom som resultat i förlängningen, och vi återvänder också till flera av vårens corona-relaterade avsnitt. Till exempel resonerar Andreas Olsson kring varför folk egentligen bunkrade toalettpapper i våras och vi hör när Lena Dahlberg punkterade myter om ensamhet.

Andreas Andersson
2023-11-22