Forskning vid CNS
Vid institutionen arbetar över 70 forskargrupper inom ett mycket brett fält - från molekylnivå till samhällsnivå, inom flera olika discipliner och med en mångfald av metoder.
Många av forskargrupperna jobbar nära patienter, framförallt vid Karolinska Universitetssjukhuset, S:t Görans sjukhus och S:t Eriks Ögonsjukhus. Fokus ligger på psykiska och neurologiska sjukdomar men också sjukdomstillstånd knutna till beroende och missbruk, försäkringsmedicin samt ögon och syn.
Centre for Imaging Research - CIR
CIR är ett samarbete mellan Karolinska Institutet, Karolinska Universitetssjukhuset och Region Stockholm. Centret erbjuder det senaste inom avbildning och samlar en unik uppsättning kärnanläggningar för strukturell, funktionell och metabolisk avbildning, med ett särskilt fokus på translationell avbildning av hjärnan. CIR förser akademiska, kliniska och industriella användare med avbildningsfaciliteter och tjänster av högsta standard.
MR-Centrum
MR centrum är en core-facilitet som hanterar forskningskapaciteten inom magnetisk resonans på neuroradiologikliniken. Core-faciliteten är utrustad med en 3 Tesla GE SIGNA Premier, som ägs av Karolinska Institutet tack vare en generös donation från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2010. Läs mer om deras tjänster.
NatMeg
Swedish National Core Facility for Magnetoencephalography (NatMEG) är en nationell infrastruktur som är tillgänglig för forskare från hela Sverige. Det är den första och enda core-faciliteten i Sverige för mätningar av hjärnaktivitet i hela huvudet med hjälp av magnetencefalografi (MEG).
Osher centrum för integrativ medicin - OCIM
Integrativ medicin syftar till att främja hälsa och motverka sjukdom genom utveckling och integration av evidensbaserad kunskap från olika discipliner och traditioner för att komplettera den etablerade medicinen. Genomgående tillämpas strikt vetenskaplig metodik för att utvärdera mekanismer, behandlingseffekter, effektivitet och användning i samhället.