Forskning KI SÖS
Forskningen vid institutionen fokuserar till stor del på folksjukdomar som diabetes, stroke och allergi, samt akutsjukvård inklusive trauma.
Forskningsområden
Akutsjukvård
Internmedicin
Ortopedi
Statistiker
Hans Pettersson
StatistikerUtlysning av forskningsmedel för att skriva ansökningar
Du kan söka forskningsmedel motsvarande en veckas lön för att ge tid för att skriva ansökningar till etablerade statliga anslagsgivare som till exempel ALF, Vetenskapsrådet och VINNOVA samt organspecifika fonder som exempelvis Cancerfonden eller Hjärt-Lungfonden. Forskningen bör vara inriktad på folksjukdomar men även projekt inom handkirurgi, omvårdnad och utbildning kan beviljas. Anslagen kan endast användas till egen lön som faktureras KI SÖS från kliniken. Läs om hur du gör här.
Clinicum
Clinicum ger organiserat stöd till klinisk och translationell forskning och är en ny satsning för Karolinska institutet och Region Stockholms olika hälso- och sjukvårdsaktörer. Tanken är att Clinicum kommer att bestå av en central funktion och flera noder. Noderna inkluderar regionens olika aktörer inom hälso- och sjukvård. Noderna utgör kontaktyta för de lokala klinikerna och forskarna och skapar ytor för samarbeten och nätverksträffar. De arbetar tillsammans med den centrala funktionen för att tydliggöra de egna behoven och för att erbjuda kompetens och infrastruktur till andra noder inom områden där de själva ligger i framkant.