"Fysion säger..."

En podcast av och med medarbetare vid Sektionen för fysioterapi, Karolinska Institutet. I podden vill vi dela med oss av vår kunskap inom ämnen som berör samspelet mellan rörelse, funktion och hälsa. Välkommen att lyssna!

Om podcasten "Fysion säger..."

Podcast Fysion säger...

"Fysion säger..." är skapad av:

Annette Heijne var legitimerad sjukgymnast och docent vid Sektionen för fysioterapi. Annette var en etablerad och respekterad forskare inom området idrottsforskning och idrottsmedicin. Hennes forskning har sedan 2012 fokuserat på kartläggning av och orsakssamband vid skada hos unga elitaktiva individer.

Wim Grooten, docent och lektor vid Sektionen för fysioterapi. Wim har en hälsovetenskaplig examen med inriktning mot rörelseanalys (movement science) ifrån Maastricht Universiteit in Holland, och är utbildad fysioterapeut och ergonom. Forskningsintresset spänner sig över en mängd olika områden från långvarig smärta, biomekanik och stillasittande (aktivt sittande), till motorisk träning och metodutveckling.

Redigering och musik: Wim Grooten

Till minne av Annette Heijne

Podcasten "Fysion säger..." tillägnas minnet av Annette Heijne, som gick bort i oktober 2019 efter lång tids sjukdom. Som forskare och pedagog engagerade sig Annette för att sprida kunskapen vidare om vår forskning och utbildning. Hon initierade framtagande av ”Fysion säger…” där medarbetare vid Sektionen för fysioterapi berättar om sin forskning. Annette hann medverka som intervjuare i de inledande avsnitten. Sektionen för fysioterapi är stolta över att tillägna ”Fysion säger…” till minne av Annette.

Lyssna!

Här kan du lyssna på avsnitt av "Fysion säger..."

Nya avsnitt publiceras regelbundet.

Prenumerera på vår podcast via de vanliga podcast-apparna!