Psykosocialt stöd

Denna sida visar vem du kan kontakta vid institutionen om du behöver support under ditt arbete, studier eller semester.

Gäller för anställda och stipendiefinansierade doktorander/ postdoktorer

Företagshälsa vid KI

Avonova är den nuvarande leverantören av företagshälsovård för KI, som erbjuder förebyggande och rehabiliterande företagshälsovårdstjänster. Om du är anställd eller stipendiefinansierad doktorand/ postdoktor kan du vända dig till Avonova i händelse av arbetsrelaterade hälsoproblem.

Telefonrådgivning dygnet runt, 0200-21 63 00

Telefonrådgivning erbjuds till alla anställda, stipendiefinansierade doktorander och postdoktorer vid KI för snabb tillgång till professionell hjälp.

Tjänsten omfattar både arbetsrelaterade och privata frågor (psykosociala frågor, juridik och personlig ekonomi etc.). Det kan till exempel handla om familjerätt, avtal om bostäder, det sociala klimatet på arbetsplatsen, missbruksproblem och personliga kriser.

Det är möjligt att ha upp till tre samtal med en specialist per fall/ situation. Denna tjänst tillhandahålls av Falck Healthcare.

Gäller för studenter (inkl. doktorander)

Studenthälsan

Studenthälsan är ett bra ställe att börja höra av dig till om du inte mår bra eller behöver stöd. För studenter (inkl. Doktorander) vid Karolinska Institutet vid hälsoproblem.

Gäller för alla

Vid en nödsituation

Kontakta säkerhetsvakter om du är på campus. KI har säkerhetsvakter på campus dygnet runt, som du kan kontakta om något känns osäkert, hotande eller som avviker från det normala.

Vakterna kan nås via telefon, Campus Solna: 08-524 864 29.

I nödsituationer, ring SOS Alarm: 112.

Tips för välmående

Friskvården

Ibland är allt som behövs en regelbunden träning - vare sig det är fysiskt eller mentalt. KI:s Friskvårds-team erbjuder livestreamingskurser nästan varje dag för din fysiska såväl som mental hälsa och välbefinnande. Exempel på kurser är: yoga, mindfulness, aktiv paus, HIIT etc. 

 

Kontaktinformation vid institutionen för global folkhälsa

Profile image

Therese Lind

Administrativ chef för GPH
+46852483764
+46707909243
Profile image

Emilie Agardh

Ansvarig för doktorandutbildningen vid GPH
Profile image

Marie Hasselberg

Prefekt för GPH

Här kan du se en fullständig lista med kontaktinformation till den administrativa personalen på GPH.

TL
Innehållsgranskare:
Maja Rudolphson
2024-03-08