Om Stockholm Public Health Lectures

Stockholm Public Health Lectures är öppna populärvetenskapliga föreläsningar med ledande experter inom folkhälsa. Föreläsningsserien arrangeras av institutionen för folkhälsovetenskap tillsammans med Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Region Stockholm.

Föreläsningarna fokuserar på aktuella frågor inom folkhälsoområdet samt frågor som rör planering av hälso- och sjukvården. Stockholm Public Health Lectures arrangeras två gånger per termin.

Tillfällena hålls på engelska, är kostnadsfria och riktar sig till en bred publik. Efter varje tillfälle är alla deltagare välkomna att delta i ett mingel med lättare förtäring och dryck.

Kommande föreläsningar

Välkommen till föreläsningen den 17 september med titeln: "Social inequalities in health - what can be done to reduce them?"

Se tidigare föreläsningar

"Diverging trends in premature mortality in the new world: winners and losers"

Föreläsare:

• Dr Amy Berrington de González, "Branch Chief", "Senior Investigator" vid "The National Cancer Institute, Bethesda", USA
  • Associate Professor Andreas Bergh, universitetslektor vid Lunds universitet och kolumnist Dagens Nyheter.

Se föreläsningen "Diverging trends in premature mortality in the new world"

"Universal healthcare access in an era of migration"

• Hannah Bradby, professor i medicinsk sociologi vid Uppsala universitet

• Dominik Zenner, ”Senior Advisor” vid enheten ”Migration Health” på det regionala kontoret för EEA, EU och NATO, International Organization for Migration

"The Disease of Gun Violence"

Föreläsare:

• Professor Charles Branas, Professor of Epidemiology, Chair, Department of Epidemiology, Columbia University Mailman School of Public Health
  • Dr Sven Granath, kriminolog och analytiker, Polisregion Stockholm

Se föreläsningen "The Disease of Gun Violence"

Kan regeringar lagstifta bort ojämlikhet i hälsa?

Föreläsare:

• John Coggon, professor i juridik vid University of Bristol Law School.
  • Dr Anna Månsdotter, enhetschef vid Folkhälsomyndigheten, samt docent vid institutionen för folkhälsovetenskap, KI

"The Obesogenic Environment"

Föreläsare:

• Ulf Ekelund, professor vid Department of Sports Medicine, Norwegian School of Sport Sciences.
    • Dr Kevin Hall, Senior Investigator, National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases

Se föreläsningen "The Obesogenic Environment"

Cecilia Magnusson

Professor, adjungerad