Stöd Karolinska Institutets forskning
Vill du bidra till nya genombrott för livet? Både stora och små donationer betyder mycket för forskningens framgångar.
Meny för detta område
Advances in Artificial Intelligence – AI@KI
I dagarna hölls den första konferensen där vi inspirerade genom att presentera de senaste framstegen inom AI. Tack vare en generös gemensam donation från familjerna Lundblad och Thelin har vi kunnat lansera en strategisk satsning med utbildning och träning inom AI på Karolinska Institutet, AI@KI. På konferensen prisades Sara Hägg för uppmärksammade forskningsresultat.
Peter Thelin ny hedersdoktor vid KI
Peter Thelin, Hjärnfondens ordförande och medlem i i KI:s filantropiska råd, har utsetts till ny hedersdoktor vid KI. Även Ashley Moffett, professor emerita vid University of Cambridge, är ny hedersdoktor
Donation möjliggjorde världens första forskningscenter för klusterhuvudvärk
Tack vare en stor donation från finansmannen och filantropen Rune Andersson kunde forskagruppsledaren Andrea Carmine Belin starta världens första forskningscentrum helt specialiserat mot klusterhuvudvärk.
Professur i kardiovaskulär prevention tack vare donationer
Genom generösa donationer från bland annat Norheds stiftelse genom Hjärt-och Lungfonden, Scania och Werlabs kan Karolinska Institutet tillsätta en helt ny professur i preventionsmedicin.
H.K.H. Prins Daniel ger namn åt professuren och beskyddar satsningen.
Ny donation till Osher centrum för integrativ hälsa
Bernard och Barbro Osher donerar 2 100 000 USD (cirka 23 miljoner kronor) till Osher centrum för integrativ hälsa vid Karolinska Institutet. Donationen följer på en tidigare donation år 2005 från samma donatorer.
Stöd KI:s forskning
Ge en gåva
Den medicinska forskningen står inför stora möjligheter. Med ditt stöd kan du vara en del av framtiden och bidra till nya genombrott för livet.
Det här kan du stödja
Exempel på områden inom medicinsk forskning där din gåva kan bidra till genombrott för livet.
Inspireras av våra donatorer
En donation som med sin långsiktighet bidrar till ny forskning
Birgitta och Sten Westerberg har donerat till forskning om demens, depression och anorexi. Paret Westerberg berättar om varför de valt att engagera sig för Karolinska Institutets forskning.
Hållstens forskningsstiftelse - långsiktigt engagemang gör stor skillnad
Malin Nygren-Bonnier - donationer stor betydelse för forskning om rehabilitering av postcovidpatienter
HOPE - nytt hopp för barn med cancer tack vare donationer
Leif Lundblad och hans familj donerade 50 miljoner kronor till smärtforskning
Harald Mix donerar till forskning för nya behandlingsmetoder av äggstockscancer
Mats Sundin Fellowship- lyckat utbytesprogram mellan KI och Kanada
- Jag tycker att det är viktigt att alla barn får en fair chans i starten på livet. Det känns bra att kunna hjälpa till att hitta sätt att förebygga sjukdomar och att hjälpa oss människor på vägen, säger Mats Sundin.
Privata donationer gör skillnad
Donation ger ny professur
Genom en generös donation från Vitrolife har CLINTEC just anställt en professor i Reproduktionsmedicin.
Tack till alla som bidrar till forskningen mot covid-19
Aldrig förr har omställningen av forskningen på KI skett så snabbt som den gör idag. Vi startar dagligen projekt som syftar till att hitta effektiva behandlingsmetoder, skapa säkra vaccin eller helt enkelt lära oss mer om hur viruset fungerar. Utan engagemang från privatpersoner, företag och stiftelser hade många av dessa projekt inte redan varit igång, eller kunnat startas alls.
Nordstjernan donerar 9,4 miljoner kronor till forskning om covid-19
Karolinska Institutet har erhållit en donation på 9,4 miljoner kronor från Nordstjernan AB. Donationen går till forskning som ger både omedelbar nytta för att bekämpa infektionen covid-19 och en biobank för studier nu och i framtiden.
Donation från Creades gjorde blodplasmastudie möjlig
Under våren inleddes en studie vid Karolinska institutet där covid-19 smittade patienter behandlades med blodplasma från tillfrisknade. De första resultaten är mycket positiva - om en patient har virus i blodet så har det visat sig att blodplasma med neutraliserande antikroppar snabbt motverkar infektionen.
Spännande resultat i covid-19 studie finansierad av Nordstjernan och KAW
En ny studie från Karolinska Institutet visar att många personer med mild eller asymtomatisk covid-19 har en så kallad T-cellsimmunitet mot det nya coronaviruset, även om de inte testats positivt för antikroppar. Studien har till stor del finansierats av Nordstjernan AB och Knut och Alice Wallenbergs stiftelse