Inför halvtid, licentiat- eller doktorsexamen vid NVS

flag

Inför halvtidskontroll

Halvtidskontroll ska genomföras för varje doktorand som ska avlägga doktorsexamen och bör ske två år efter registrering eller när motsvarande två års forskarutbildning på heltid utförts.

Senast fem veckor före planerat halvtidsseminarium ska institutionens checklista fyllas i och lämnas till sektionens FoUK-ledamot för godkännande (arkiveras sedan i doktorandakten hos Catarina Cleveson). Du ska bifoga ett LADOK-utdrag där de obligatoriska kurserna är markerade.

Vi föreslår att underlag skickas till halvtidskommittéen cirka tre veckor innan halvtidskontrollen.

Skicka information om halvtidskontrollen till kommunikatör vid NVS för annonsering.

Halvtid checklista

Checklista inför halvtidskontroll vid NVS

Läs mer om KI:s riktlinjer för halvtidskontroll och vad ansökan ska innehålla.

Inför disputation eller licentiatexamen

Bokning av datum för disputation/licentiatexamen

Du måste i god tid kontakta Catarina Cleveson, samordnare för forskarutbildningen vid NVS, och kontrollera att ditt val av datum och tid inte kolliderar med någon annans disputation inom samma ämnesområde.

Påskrift av ansökan

Kontakta via e-post studierektor för forskarutbildning Erik Sundström för att boka tid för underskrift av disputationsansökan, med cc till handläggare för forskarutbildningsfrågor (Catarina Cleveson) på institutionen.

Minst 3 arbetsdagar innan mötet skickar du per e-post till studierektor:

• Ifylld ansökningsblankett
  • LADOK – registreringsintyg
  • LADOK – resultatintyg
  • Protokoll från halvtidskontroll
  • Delarbeten
  • Etiktillstånd

Om du får förslag från studierektor på ändringar i eller komplettering av ansökan, revidera ansökan innan mötet med studierektor. Till mötet med studierektor tar du med den slutgiltiga versionen av ansökningsblanketten, underskriven av dig och av samtliga handledare.

Boka tid med prefekt (eller biträdande prefekt) för underskrift efter att studierektor har skrivit under. Tid bokas via mail till prefektsamordnaren vid NVS.

Praktiska arrangemang

Ett exemplar av doktors- och licentiatavhandlingen ska skickas till Catarina Cleveson. Internpostadress: NVS, institutionsledning, Alfred Nobels Allé 23, flygel D3

För bokning av lokal och andra praktiska arrangemang för disputation/licentiatexamen, kontakta sektionsadministratören för att ta reda på vilka rutiner som gäller vid din sektion.

Annonsering

Skicka spikblad till kommunikatör vid NVS för annonsering inom NVS samt publicering av kalenderhändelse på KI kalendern.

En mall för spikblad hittar du på denna sida.

Mer information

På KI:s interna sidor finns samlad information om allt du behöver veta inför disputation och inför licentiatexamen.