Stöd forskningen på KIND

Ge en gåva till KIND och stöd forskningen om autism, adhd, intellektuell funktionsnedsättning, dyslexi och andra utvecklingsneurologiska funktionsnedsättningar. Verksamheten drivs med stöd från forskningsanslag och donationer. Tack vare gåvor kan vi fortsätta att driva forskningen framåt.

Mamma och barn kramas

Idag vet vi att tio till femton procent av befolkningen har en eller flera utvecklingsrelaterade neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), som till exempel adhd, autism, dyslexi, språkstörning eller Tourettes syndrom. Det innebär en ökad sårbarhet för psykisk och fysisk ohälsa, utanförskap och en risk att dö i förtid för den som inte får rätt stöd och bemötande.

Center of Neurodevelopmental Disorders at Karolinska Institutet (KIND) är ett internationellt erkänt forskningscenter om NPF. Tack vare donationer kan KIND bedriva banbrytande forskning och ett utvecklingsarbete som leder till ett mer inkluderande samhälle. 

Inbetalning 

Ge din gåva genom att betala in önskat belopp på bankgiro 5310-6217. Det går också bra att swisha på nummer 123 202 32 08.

Märk din inbetalning med KIND så kommer pengarna rätt. 

 

Bild på Caroline af Ugglas och Jens Lapidus. Text: Vill du stötta forskningen om autism och adhd?
Stötta forskningen om autism och adhd Foto: KIND

Aktuell kampanj

Jens Lapidus: Författaren och advokaten Jens Lapidus lottar ut fem signerade exemplar av boken "Död man walking" bland de som skänker en gåva märkt "KIND Lapidus" under juni och juli 2024. Vinnarna dras och meddelas av KIND i augusti. Swish: 123 202 32 08 Meddelande: KIND Lapidus. Se filmen på Facebook. 

Caroline af Ugglas och Kör för alla: stöttar forskningen på KIND med sång, swish och genom att hjälpa oss sätta upp en poster. 

 

Så här kan du bidra

Swisha valfri gåva:
123 202 32 08. Meddelande: KIND 

Insättning av valfri gåva (en gång eller stående överföring):
Bankgiro: 5210-6217, märk med KIND

Hyllningsgåva
För att gratulera på födelsedag, examen eller annan högtid. Gåvobevis för julklapp och sommarpresent finns nedan. 

Skräddarsytt givande
Ge en större donation till ett visst forskningsprojekt som du får följa över tid. 

Aktieutdelning 
Kan skänkas skattefritt till forskning. 

Minnesgåva
För att hedra minnet av någon som dött eller visa deltagande i sorgen. 

Testamentera
Efterlämna en gåva till forskning 

Vill du hjälpa KIND på annat sätt? 

Vi tar tacksamt emot hjälp att sprida information. Du kan till exempel skriva ut en poster nedan och sätta upp där andra kan se den. Eller kanske dela information om KIND på sociala medier? Om du ordnar en insamling för att stötta vår forskning får du gärna berätta om det för oss på info@kind.ki.se

Så använder vi pengarna

Pengarna används till våra forskningsprojekt om autism, adhd och andra utvecklingsneurologiska funktionsnedsättningar. Läs mer om våra forskningsprojekt.

Större donationer

Vill du ge en större donation, eller till ett specifikt forskningsprojekt på KIND? Kontakta oss gärna för mer information på info@kind.ki.se.

Gåvobevis

Informationsmaterial att ladda ner

Kontaktinformation

Profile image

Sven Bölte

Professor/Psykolog
+46852482867
Profile image

Una Prosell

Kommunikatör
+46852482346
SB
Innehållsgranskare:
2024-06-25