Utbildningsorganisationen på Dentmed
Här beskrivs de beslutande och rådgivande organ samt funktioner som ansvarar för kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling av utbildning på grund och avancerad nivå som ges på Institutionen för odontologi (Dentmed).
Utbildningsnämnden Dentmed
Utbildningsnämnden Dentmed ansvarar för och tar beslut om utbildningsärenden för kurser och program på grund- och avancerad nivå.
Institutionen för odontologi (Dentmed) är programansvarig institution för tandläkar- och tandhygienistprogrammet samt kompletterande utbildning för tandläkare med examen från tredje land. På institutionen ges även fristående kurser på avancerad nivå såväl som uppdragsutbildning.
Grundutbildningsansvarig
Grundutbildningsansvarig (GUA) har övergripande ansvar och beslutsbefogenheter för utbildningsfrågor på grundnivå och avancerad nivå och ansvarar för kvaliteten i institutionens utbildningsuppdrag. Detta inkluderar bl.a. ansvar för att följa och driva utvecklingen i pedagogisk-metodiska frågor och föreslå förändringar som gagnar utbildningen. GUA är ordförande i utbildningsnämnden. GUA rapporterar till prefekten.
Karin Garming-Legert
GrundutbildningsansvarigProgramdirektor
För varje utbildningsprogram finns en programdirektor (PD) som leder arbetet med den programsammanhållande, kvalitetssäkrande och programutvecklande verksamheten i programmet. PD är också den som ansvarar för det löpande arbetet inom programmet. PD rapporterar i sin roll till ordförande i utbildningsnämnden.
Annsofi Johannsen
Programdirektor tandhygienistprogrammetNikolaos Christidis
Programdirektor tandläkarprogrammet/kompletterande utbildning för tandläkareStudierektor
För varje utbildningsprogram finns en studierektor (SR) som har övergripande ansvar för schemaläggning och institutionens kurswebbar. SR har ansvar för att bevaka frågor som rör såväl studiemiljö som enskilda studentärenden samt har
ett samordningsansvar för kursansvariga. Studierektor bistår GUA och PD i det löpande arbetet.
Jonas Erdenborg
Studierektor tandhygienistprogrammetElisabeth Augustinsson Palmqvist
Studierektor tandläkarprogrammetEfthimia Panagiotidou
Studierektor kompletterande utbildning för tandläkareInternationella kommittén
Den internationella kommittén (SAMINK) arbetar med programmens internationalisering, internationellt lärar- och studentutbyte, kvalitetssäkring av det internationella lärar- och studentutbytet samt programmens internationella ekonomi. SAMINK bereder frågor rörande internationalisering inför beslut i UN.
SAMINK leds av en ordförande; för varje program finns dessutom utsedda internationaliseringsansvariga.
Nagihan Bostanci
Ordförande i SAMINKAnnsofi Johannsen
Internationaliseringsansvarig tandhygienistprogrammetMae Suliman
Internationaliseringsansvarig tandläkarprogrammetMoa Lärfars
Biträdande internationaliseringsansvarig tandläkarprogrammetStudiesociala kommittén
Den studiesociala kommittén (SSK) arbetar med frågor avseende studiesocial miljö, rutiner för hantering av likabehandling av studenter, riktlinjer för behörighet till kurser inom programmen och prioriteringsordning vid återupptag av studier. SSK bereder frågor inför beslut i UN. I SSK ingår bland annat studierektorerna som ledamöter.
Kommittén för alternativt urval till tandläkarprogrammet
Kommittén för alternativt urval till tandläkarprogrammet (TAPIL) arbetar med och beslutar i frågor avseende prov- och intervjubaserat urval till programmet. Kommittén leds av en ordförande och ytterligare fem ledamöter som är tandläkare ingår tillsammans med fem ledamöter som inte är tandläkare.
Programråd
Programråd (PR) är rådgivande organ som ska fungera som ett stöd till PD. PR arbetar med programmets innehåll, upplägg, utvärdering och utveckling samt bistår med beredning av programspecifika frågor inför beslut i UN. Programråden leds av respektive programdirektor.
Kommittén för urval och programfrågor, KUT
Kommittén för urval och programfrågor, KUT arbetar med och beslutar i frågor avseende urval till Kompletterande utbildning för tandläkare med examen från land utanför EU/EES och Schweiz, samt är ett rådgivande organ till UN i programfrågor. Kommittén leds av programdirektor.
Examinationsrådet
Examinationsrådet för tandläkarprogrammet är ett rådgivande organ som arbetar med kvalitetssäkring och utveckling av examinationer på programmet. Rådet leds av programdirektor.
IPL-promotor
För varje program finns en IPL-promotor som bland annat ansvarar för att initiera och stödja framtagande och uppföljning av mål och aktiviteter för utveckling och genomförande av interprofessionellt lärande inom programmet.
Jonas Erdenborg
IPL-promotor tandhygienistprogrammetJesper Dalum
IPL-promotor tandläkarprogrammet/KUTCanvas Champion
Canvas Champion har ansvar för att kommunicera relevant information kopplat till Canvas till institutionens medarbetare, stöttar lärare och kursansvariga vid uppbyggnad och utveckling av kursrum i Canvas samt att kvalitetsgranska kursrummen.
Åsa Wiksten
Canvas championInspera champion (start 1 januari 2025)
Inspera champion är ett stöd för lärare/övriga som skapar digitala examinationer i Inspera, samt kommunicerar relevant information gällande Inspera till institutionens medarbetare.
Jesper Dalum
Inspera championÄmnesansvariga
Ämnesansvariga har bland annat ansvar för att företräda, bevaka, utveckla, samordna och kommunicera sitt ämnesområde såväl internt på institutionen som externt.