Om avdelningen för ögon och syn

Avdelningen för ögon och syn vid Karolinska Institutet är Sveriges främsta forsknings- och utbildningsenhet inom ögon- och synområdet.

Vi bedriver forskning som spänner över grundläggande laboratoriebaserade studier inom ögonområdet till translationellt tillämpad synforskning. Vi ansvarar för utbildning i oftalmologi (läran om ögat och dess sjukdomar) vid läkarutbildningen och optikerprogrammet samt forskarutbildningsprogram som tränar framtidens ögonläkare och ögonvårdpersonal i både klinisk och akademisk oftalmologi.

Snabbfakta 2018

Antal medarbetare: 70

Antal professorer: 2

Antal adjungerade professurer: 3

Antal lektorer: 4

Antal forskargrupper: 5

Antal doktorander: Cirka 20

Avdelningen består av fem forskargrupper som i sin tur är uppdelade i mindre vetenskapligt självständiga grupper.

Avdelningen är nära knuten till och samverkar med S:t Eriks Ögonsjukhus verksamheter och Astrid Lindgrens barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset. Vid avdelningen finns två professurer och tre adjungerade professurer med kombinationstjänster.

Avdelningen leds av lektor Rune Brautaset och består av disputerade forskare, doktorander och administrativ personal. Den har sin bas på Marianne Bernadotte Centrum.

Avdelningschef

Rune Brautaset

E-post: Rune.Brautaset@ki.se

Administratör

Maria Persson

Enhet: Ögon och syn Avdelning
E-post: maria.persson@ki.se

Hitta hit

Vi finns i Marianne Bernadottes Centrums lokaler på Polhemsgatan 56 i Stockholm.

Buss: blå buss 1, 53 och 59.

T-bana: Fridhemsplan, byt till buss 1. Vill du promenera tar det 7-8 minuter.