Skip to main content

Var med på Nobel Calling 2019

I samband med att nobelpriserna 2019 tillkännages den 7–13 oktober sätter Nobel Prize Museum, i samarbete med bland andra Karolinska Institutet, fokus på inspirerande event och lärorika möten i kunskapens anda, under namnet Nobel Calling Stockholm.

Först ut bland tillkännagivandena är Nobelpriset i fysiologi eller medicin den 7 oktober, och Nobel Calling täcker in aktiviteter fram till den 13 oktober. Arrangerar du ett evenemang mellan den 7–13 oktober och vill marknadsföras som en del av Nobel Calling? Kontakta Johanna Bylund, johanna.bylund@ki.se senast den 31 augusti för materialinlämning, men berätta gärna om dina planer så snart du har möjlighet.

Evenemanget behöver vara öppet för allmänheten och knyta an till Nobel Prize Museums huvudteman: upptäcker som förändrat världen; kreativitet; eller vetenskapens, litteraturens och fredsarbetets förmåga att hantera dagens utmaningar. Evenemanget kan även kopplas till något av Nobelprisets ämnesområden; fysik, kemi, medicin, litteratur, fred och ekonomi eller till insatser som har belönats med Nobelpris.

Nobelstiftelsens mål med Nobel Calling är att under en vecka om året visa upp vad Stockholm och Sverige har att erbjuda inom kultur och vetenskap med koppling till Nobelprisets olika ämnesområden; fysik, kemi, medicin, litteratur, fred och ekonomi. De vill väcka människors nyfikenhet och engagemang och i det längre perspektivet få unga att känna stolthet och inspiration att välja utbildning och forskning.