Vår Forskning
Läs mer om vår forskning och pågående projekt.
Forskargruppen Näringsneurovetenskap undersöker de perceptuella upplevelserna i samband med att äta. Vi studerar lukt- och smakperception under förväntan och konsumtion av mat, deras effekter på minne och inlärning samt på känslor och motivation, och deras reglering genom metabolisk feedback från matsmältningsprocessen.
Läs mer om vår forskning och pågående projekt.
I en intervju med Karolinska institutets tidningen Medicinsk Vetenskap förklarar Janina Seubert om det finns utrymme att lära om preferenser för ohälsosam och ohållbar mat och skapa hälsosammare matvanor.
Vi – och andra forskargrupper vid Institutionen för psykologi – letar alltid efter frivilliga som vill delta i våra studier. Under våra studier får du lukta på dofter, smaka på smakämnen eller titta på bilder medan vi ber dig att bedöma din upplevelse, mäter dina fysiologiska reaktioner eller till och med din hjärnaktivitet. Klicka här för att registrera dig som deltagare i vårt rekryteringssystem SONA.