Lärarkliniken – universitetstandvårdens allmäntandvårdsklinik

Lärarkliniken är universitetstandvårdens allmäntandvårdsklinik där du från och med 24 år är kan bli patient. Vi tar även emot akutbesök.

Boka tid

Boka en tid vid lärarkliniken

Akuttandvård

Har du behov av akut tandvård är du välkommen att kontakta oss via telefon (se nummer nedan).

Kontakt

Kontakta lärarkliniken på telefon 08-524 88 330. Om vi inte svarar kan du lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp så snart vi kan.

Öppettider: måndag–fredag kl. 08.00–16:00

Besöksadress: Alfred Nobels Allé 8, 141 52 Huddinge, hiss B, plan 8

E-post: lararkliniken@ki.se

Meddela oss snarast om du får förhinder, senast 24 timmar i förväg. Uteblivet och/eller sent avbokade besök debiteras 400:-.

Våra behandlingar

På lärarkliniken är alla patienter från och med 24 år välkomna att få den bästa allmäntandvården. Du kan även få förebyggande tandvård så att du kan hålla dina tänder friska längre.

Om du skulle behöva det kan vi remittera dig vidare till universitetstandvårdens specialisttandläkare i samma byggnad där du kan få hjälp om du har stora och mer komplexa tandvårdsbesvär.

Tandläkarna och tandhygienisterna du träffar på lärarkliniken är lärare på Karolinska Institutets tandläkar- och tandhygienistutbildningar.

Undersökning

Vid en undersökning kontrollerar tandläkaren dina tänder och din mun och ger dig även information om hur du tar hand om din munhälsa på ett bra sätt för att förebygga problem.

Tandläkaren kontrollerar om du har hål i tänderna, tandköttsinflammation, tandlossning eller andra tecken på sjukdom i munnen. I undersökning ingår även fyra röntgenbilder som möjliggör för tandläkaren att upptäcka eventuell problematik som inte går att se med blotta ögat. Om du har något tecken på sjukdom eller förhöjd risk att få det i munnen så föreslår tandläkaren flera behandlingsalternativ och därefter kostnadsförslag

Priser

Kostnadsexempel kring en undersökning:

Kostnadsexempel kring en undersökning
Undersökning Pris
Undersökning utförd av tandläkare, grundavgift 925 kr
Omfattande kompletterande undersökning, utförd av tandläkare 1 100 kr
Undersökning utförd av tandhygienist, grundavgift 705 kr
Undersökning med fullständig parodontal undersökning, utförd av tandhygienist, grundavgift 905 kr
Fullständig parodontal undersökning eller fördjupad kariesutredning, utförd av tandhygienist 595 kr

För fullständig prislista, se Priser på universitetstandvård.

Nyttja ditt tandvårdsbidrag hos oss!

Vet du om att du som är 24–29 år får 600 kronor/år i statligt tandvårdsbidrag? Detta är ett allmänt tandvårdsbidrag, för alla som är försäkrade i Sverige, som kan dras av från kostnaden. Du kan också spara och använda två bidrag och har då 1200 kronor att utnyttja hos en tandvårdsklinik. Om du är yngre har du kostnadsfri tandvård. Och om du är äldre är bidraget 300 kronor/år. Lärarkliniken är kopplad till Försäkringskassan, så du kan självklart använda ditt allmänna tandvårdsbidrag hos oss.

Hitta hit

Lärarkliniken ligger på Alfred Nobels allé 8, hiss B, plan 6, och är del av Karolinska Institutet.

Läs mer om parkering och hur du tar dig hit med kollektivtrafiken.

Visa på karta

JG
Innehållsgranskare:
Maria Roos
2024-04-10