Om universitetstandvården

Universitetstandvården är benämningen på tandvårdsklinikerna på Karolinska Institutet. Vårt uppdrag är att erbjuda olika typer av tandvård till Stockholms invånare och att förse Karolinska Institutets tandvårdsstudenter med praktisk utbildning.

Den 1 juli 2017 flyttade KI:s tandvårdskliniker ut från institutionen för odontologi till nya universitetstandvården. Vi är dock kvar i samma lokaler och erbjuder samma behandlingar som tidigare.

Här behandlas du av studenter på topprankat universitet

Vi är stolta att välkomna dig till våra tandhygienist- och tandläkarstudenter här på Karolinska Institutet. Studenterna servas av våra erfarna och kompetena tandsköterskor och övervakas naturligtvis av skickliga lärare som är legitimerade tandhygienister respektive tandläkare och specialisttandläkare. Visste du att att Karolinska Institutets utbildningar inom ämnet tandvård är topprankade i världen? Enligt QS, som är ett internationellt nätverk för rankning av olika utbildningar, placerar sig Karolinska Institutets tandvårdsutbildningar på plats sex i världen.