Forskning vid OnkPat
OnkPat består av mer än 30 forskargrupper
Ny toppublikation från Martin Enge
Ny toppublikation från Martin Enge
Martin Enges forskargrupp på institutionen för Onkologi-Patologi har utvecklat en ny metod för att samtidigt analysera funktionen och de samlade genetiska fel som enskilda celler samlat på sig i leukemier och andra cancersjukdomar. Artikeln publiceras i den ansedda tidsriften Molecular Cell den 16:e Oktober.
Anslag från Cancer Research KI till OnkPat-forskare
Martin Enge, Marzia Palma och Theodoros Foukakis har beviljats medel "Translational seed funding grant" via Cancer Research KI. Theodoros Foukakis har även beviljats anslag inom bröstcancerområdet via gemensamt anslag KI-Mayo Clinic Cancer Center.
Kvinnor kunde få barn efter äggstockstumörer
Kvinnor kunde få barn efter äggstockstumörer
Kvinnor som behandlats med fertilitetsbevarande kirurgi för borderline äggstockstumörer kunde få barn. Den naturliga fertiliteten var bevarad hos de flesta kvinnorna och endast en mindre andel behövde assisterad befruktning. Överlevnaden i gruppen var också lika hög som hos kvinnor som genomgått radikal kirurgisk cancerbehandling. Det visar en studie från Karolinska Institutet ledd av Kenny Rodriguez-Wallberg som publicerats i Fertility & Sterility.
Unikt globalt webbverktyg banar väg för mer individualiserade cancerbehandlingar
Unikt globalt webbverktyg banar väg för mer individualiserade cancerbehandlingar
Professor Janne Lehtiö och forskaren David Tamborero vid OnkPat har publicerat en artikel i Nature Medicine om ett nytt webbverktyg, the Molecular Tumor Board (MTB) portal. MTB-portalen gör det möjligt att matcha en tumörs specifika egenskaper med olika godkända eller experimentella behandlingar som testas i kliniska prövningar.