Nyheter ALASCCA

Välkommen till prövarmöte den 7 september 2018

Den 7 september 2018 träffas vi klockan 10:00-16:00 i Stockholm. Vi kommer som vanligt att ha ett trevligt och informativt möte där vi berättar om den senaste utvecklingen inom ALASCCA. Agenda för mötet hittar du i Nyhetsbrevet nr 14.

Prövarmöte i Jönköping den 23 augusti 2017!

Nästa prövarmöte äger rum i anslutning till Kirurgveckan i Jönköping, onsdagen den 23 augusti 2017. I anslutning till detta kommer vi även att erbjuda en förnyad GCP-utbildning för dem som ännu inte har hunnit gå denna. Program Prövarmöte 2017-08-23

"Livet med och efter tarmcancerbehandling"

Inbjudan till tarmcancerkväll den 7 mars 2017

Mars månad är tarmcancermånaden och olika aktiviteter för att synliggöra tjock- och ändtarmcancer genomförs. Tisdagen den 7 mars anordnar föreningen ILCO tarmcancerkväll i Nanna Svartz auditorium på Karolinska sjukhuset i Solna. Under kvällen blir det föreläsningar om tarmcancerbehandling och rehabilitering. Moderator för kvällen är Anna Martling.

ALASCCA Clinical Study Protocol, Synopsis

Länkar projektbeskrivning

Vetenskapsrådet, projektbeskrivning SWECRIS

National Institutes of Health, Clinical trials gov, study record

Artiklar i media

Radiumhemmets forskningsfonder 2016-05-19

Värktablett som kan rädda liv

Artikel på Radiumhemmetsforskningsfonder.se

Cancerfonden 2015-12-11
Gamla mediciner prövas mot cancer
Kan några av våra vanligaste mediciner mot huvudvärk och höga blodfetter skydda mot att cancern kommer tillbaka? Det testas nu bland svenska patienter som opererats för bröst- respektive tarmcancer.

Dagens Medicin 2015-03-18
Värktablett ska testas som skydd mot cancer
Flera studier har pekat på att acetylsalicylsyra, asa, i låg dos kan skydda mot cancer. Ännu används dock inte läkemedlet mot någon cancerform i klinisk rutin, men det kan en ny svensk studie ändra på.

Documents