
Institutionen för laboratoriemedicin
Vår kärnverksamhet är forskning och utbildning. Ämnesområdet laboratoriemedicin knyter samman basvetenskaplig forskning, klinisk forskning och vård. Institutionens roll är att överföra och förädla medicinsk kunskap till vården i samverkan mellan akademi, vård och industri.
Meny för detta område

The Conversation: Kan vanlig förkylning ge barn immunitet mot Covid?
Annika Karlsson på institutionen för laboratoriemedicin (Labmed) och Marion Humbert på institutionen för medicin, Huddinge (MedH) har skrivit en intressant artikel för The Conversation om varför barn är mindre benägna att bli allvarligt sjuka i covid jämfört med vuxna.

Nytt center ska stärka satsning på cell-, gen-, och vävnadsterapier
Karolinska Universitetssjukhusets direktör Björn Zoëga och Karolinska Institutets rektor Annika Östman Wernerson har undertecknat ett avtal om att etablera ett nytt gemensamt centrum för avancerade cell-, gen-, och vävnadsterapier.

Snabbare resistensbestämning med hjälp av sekvensering
Antibiotikaresistens är ett ökande globalt problem. För att snabbare kunna bestämma vilken bakterie eller virus som orsakar sjukdom och övervaka resistens utvecklas nya gensekvenseringsbaserade analyser och verktyg inom GMS-Mikro. Genomic Medicine Sweden har publicerat en nyhet inom denna spännande utveckling. Christian Giske, professor vid institutionen för laboratoriemedicin, Karolinska Institutet och koordineringsansvarig för arbetet intervjuas.
Våra forskare i media

Covid-19 är inte säsongsbunden
Läkemedelsvärlden tog hjälp av Ali Mirazimi för att slå fast att covid-19 inte är en säsongsbunden smitta, apropå att vaccin ska samordnas med influensavaccin.

Institutionen för laboratoriemedicin är med i arbetet mot covid-19

Fler tillfällen med våra forskare i media

Våra Core facilities
Se vilka core faciliteter som ingår i institutionen för laboratoriemedicin.

Forskningsområden A-Ö
Se vilka som arbetar inom våra många forskningsområden på Institutionen för laboratoriemedicin.