
MR centrum
Karolinska institutets MR-centrum är en kärnfacilitet som driver MR forskning på neuroradiologiska kliniken. Utrustningen består av en MR skanner GE SIGNA Premier på 3 Tesla som ägs av Karolinska Institutet tack vare en generös gåva från Knut and Alice Wallenberg stiftelsen 2010.
Här hittar ni uppdateringar och information om MR-centrum: organisation, teknisk drift, wiki, bokning, kurser, händelser, mm.
COVID 19 information till alla som skannar på MR centrum
Rekommendationerna från Region Stockholm gäller: stanna hemma om du har sjukdomssymtom, använd munskydd, undvik nära kontakt, tvätta händerna ofta med tvål och. På MR-centret betyder detta:
1 - Se till att deltagarna är friska och inte har några symtom för COVID-19 (feber, hosta, trötthet, muskel- och ledvärk, halsont, huvudvärk, störningar i lukt- eller smaksinnet, snuva, nästäppa) innan de går in i MR-centrum. Om de eller en familjemedlem har testats positivt för COVID-19 bör de inte delta i någon studie förän 15 dagar efter testet.
2 - Munskydd är obligatoriska för deltagaren såväl som för alla som går in i MR-centrum.
3 - En deltagare i taget i MR-centrum, ingen grupp människor.
4 - Rengör med desinficeringslösning allt som varit eller kommer att vara i kontakt med deltagarna (MR-skannersbedd, responsboxar, m.m.).
fMRI Seminarium
Nästa torsdag (28/9) kl 11.00 är det dags för nästa KI MR Research Center seminarium.
På seminariet kommer Professor Peter Fransson vid KI att prata om hur MVPA (Multivariate Pattern Analysis) kan användas för analys av fMRI data. MVPA metoder är ett alternativ till den standardiserade univariate metoden (enkel voxelanalys). Istället för att titta på förändringar för enstaka voxlar så används MVPA för att följa aktiveringen av flera voxlar samtidigt och kan då användas för att fånga variation i hjärndata över ett större område.