Så kan du engagera dig i KI Alumni

Ditt engagemang i KI kan anta många olika former. Oavsett hur det ser ut innebär det alltid att du stödjer både KI-studenters framsteg och utveckling av livsviktig forskning inom hälsa och medicin.

KI Alumni Linda Atulinda and Allan Bakesiga.
KI Alumni Linda Atulinda och Allan Bakesiga. Foto: Peter Bergman

Gå med i nätverket och följ oss på LinkedIn

För att engagera dig i nätverket måste du först bli medlem i KI Alumni. Genom att gå med blir du en del av en kontaktdatabas där vi kan nå dig med riktade inbjudningar till event och vårt nyhetsbrev. Vi delar också nyheter, alumnengagemang och erbjudanden. Du får även en gratis prenumeration på tidningen Medicinsk Vetenskap om du bor i Sverige. Allt du behöver göra är att se till att dina kontaktuppgifter är korrekta.

Vår andra kanal är KI Alumni LinkedIn. Där kan du nå alumner och andra kontakter kopplade till KI som är intresserade av karriär, föreläsningar, nyheter och event. 

Gå med i KI Alumni

Följ KI Alumni LinkedIn

Bli KI Alumnambassadör

Vi tror på personliga kontakter för att bygga starkare band, engagemang och initiativ. Karolinska Institutets globala och professionella alumnnätverk har en oerhörd potential och för att försäkra oss om att du inte missar några chanser att vara en del av den potentialen och engagera dig, arbetar vi med officiella KI Alumnambassadörer kopplade till specifika regioner och/eller fokuserade nätverk.

KI Alumnambassadörer

Bli KI Alumnprofil

Vi letar alltid efter alumner villiga att berätta sin historia och dela med sig av sina erfarenheter, ambitioner och minnen. Vi använder våra alumnprofiler för att lyfta alumnengagemang och ett globalt alumnnätverk. Vi delar profilerna på hemsidan, i vårt nyhetsbrev och på sociala media tillsammans med en bild som du väljer. Det hjälper oss förstå vad som motiverar dig som alumn, vad din tid på KI betytt för dig och vad dina planer är för framtiden.

Registrera dig som alumnprofil

Håll i alumnföreläsningar

Våra regelbundna alumnföreläsningar har växt i popularitet och vi fortsätter att sikta på relevanta samtal med svåra frågor, där vi träffar brett och djupt, med spännande alumner som gästföreläsare. Alumner kan vara en källa till kunskap, expertis och nätverk, och våra föreläsningar hoppas inspirera nätverket och främja hälsa, vetenskap, kunskap och samarbete. En möjlighet för alumner, studenter och forskare att mötas, interagera, utvecklas och nätverka.

Om du är intresserad av att gästföreläsa, vänligen mejla alumni@ki.se.

Delta i mentorskap

Mentorskap kan vara alltifrån att ses någon enstaka gång över en kopp kaffe eller ett längre åtagande med flera regelbundna träffar med en annan alumn, student eller forskare vid KI. Oavsett hur mentorskapet ser ut kan det göra stor skillnad för den som får ta del av en KI-alumns erfarenheter och råd.

KI Alumni kan tillhandahålla mentorskap på två sätt:

  1. Du kan kontakta oss via alumni@ki.se och registrera dig som potentiell mentor eller adept. Därefter parar vi ihop dig med en person vi tror skulle passa. 
  2. Du kan registrera dig som mentor på KI Career Services Mentoring Platform. Där finns ett matchingssystem för mentorskap på doktorand- och postdoc-nivå. Plattformen kan till viss del också matcha potentiella mentorer med adepter på kandidat- och masternivå. 

Erbjud praktikplats

I likhet med mentorskap är praktik ett sätt att ge tillbaka till KI - ett erbjudande om erfarenhet, inblick i en bransch, stöd och expertis. Dessa är viktiga faktorer som kan vara avgörande för en framtid som bland annat läkare, forskare, entreprenör, barnmorska, sjuksköterska eller arbetsterapeut.

Om du vill erbjuda praktik till nuvarande studenter och forskare på KI, vänligen mejla alumni@ki.se.

Organisera en alumnåterträff

Återföreningar kan vara ett fantastiskt sätt att möta gamla vänner och återuppleva minnen från din tid på KI. Det kan även vara en möjlighet till vidareutveckling och karriär. Om du är intresserad av att arrangera en återträff kan vi vara behjälpliga. Kontakta oss via formuläret nedan så tar vi diskussionen vidare.

Arrangera en alumnåterträff med hjälp av KI Alumni.

Stöd Karolinska Institutets forskning

Traditionellt är det inte ovanligt att det finns alumner bland dem som väljer att stödja ett universitet, dess utbildningar och den forskning som görs på institutet. Det är ett väldigt konkret sätt att ge tillbaka som alumn, och den typen av generositet kan ha många olika drivkrafter och motiveringar. Om du vill engagera dig för KI genom att bidra finansiellt på något sätt är du välkommen att kontakta Development Office på KI.

Development Office

PB
Innehållsgranskare:
Cecilia Gauthier
2024-02-08