Hyr lokal i Aula Medica

Planerar du en konferens, bolagsstämma eller ett mindre event? I Aula Medica kan du hyra lokal med toppmodern teknik och plats för upp till 1 000 gäster. Foajéerna är mångsidiga och passar allt från utställningar till mingel.

Aula Medica
Aula Medica Foto: Janos Kovacs

Genom åren har Aula Medica huserat både Nobelföreläsningar, vetenskapliga symposier och bolagsstämmor. Det är tack vare en donation från Familjen Erling-Perssons stiftelse som byggnaden kunde uppföras. Det skedde i samband med Karolinska Institutets 200-årsjubileum. Invigningen ägde rum 11 oktober 2013. Arkitekt för Aula Medica är Wingårdh arkitektkontor.

Besöksadress: Karolinska Institutet, Aula Medica, Nobels väg 6, 171 65 Solna

Lokaler att hyra i Aula Medica

Aula Medica erbjuder både mindre och större ytor för olika slags sammankomster. Nedan har vi listat de mest populära salarna. 

Erling Persson-salen – plats för 1000 personer

Hörsalen i Aula Medica heter Erling Persson-salen och är byggd som en amfiteater med plats för 1 000 personer. Med en fantastisk akustik och stor scen fungerar hörsalen för många olika typer av evenemang. I salen finns högteknisk standard och tekniken är inkluderad i hyrespriset. Det finns även möjlighet att dela av salen för anpassning till antalet deltagare. Salen är döpt efter donatorn Stefan Perssons far, H&M-grundaren Erling Persson.

Conference rooms

Flexibla mingelytor

I direkt anslutning till Erling Persson-salen finns ljusa och luftiga foajéer på plan 2, 3 och 4. Stora ytor för produktutställningar, mässor och mingel. Foajéytorna ingår vid bokning utan extra kostnad.

Mat och dryck

På gatuplan finns Restaurang Nanna Svartz med plats för 180 sittande gäster. Vid huvudentrén på Nobels väg 6 finns Café Erik Jorpes där lättare mat serveras. Restaurangerna i Aula Medica ser även till att konferenser och andra tillställningar kan få sin förtäring serverad i någon av våra foajéer. På plan 7 finns fakultetsklubben Svarta Räfven med utsikt över Stockholm, tillgängligt för bokning av affärsluncher och mindre grupper.

Hyr konferensrum

I Aula Medica finns sex konferensrum för 8–30 personer.  

Bokningsbara lokaler på campus Solna

Modern teknik i alla lokaler

Alla konferensrum har toppmodern teknik installerad för att tillgodose olika kunders behov av tekniska lösningar. I hörsalen finns stora filmdukar, flera projektorer och olika typer av mikrofoner. Tekniker finns på plats i Erling Persson-salen och ingår i priset. 

Aula Medica är tillgängligt för alla

Aula Medica har bra tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Med hissar till hörsalen och sex åhöraringångar är det enkelt för alla att komma in. Hörsalen är utrustad enligt standard för tillgänglighet med hörslingor samt skyltning för synskadade.

Aula Medica - Konferens och event

Boende i närheten

Flera hotell i olika prisklasser finns i nära anslutning.

Så tar du dig till Aula Medica

Med buss, pendeltåg, tunnelbana eller bil tar du dig till Aula Medica. Odenplan är närmaste pendeltågstation och ST: Eriksplan är närmaste tunnelbanestation.

Busslinje 3, 506, 507, 6, 72 och 77 stannar i närheten av Aula Medica. De närmaste busshållplatserna är Karolinska Institutet Biomedicum eller Karolinska Sjukhuset Eugeniavägen.

Se detaljer på SL:s reseplanerare

Från Arlanda flygplats

Arlanda Express

Flygbussarna (hållplats Karolinska Sjukhuset, Eugeniavägen, Solna)

Parkering

Vi rekommenderar parkeringshuset Skruven med 500 platser som ligger på Tomtebodavägen 5B.

P-hus Skruven

P-plats för rörelsehindrade finns i anslutning till Aula Medica.

Kontakt för bokning

Bokning Aula Medica

Lokalbokning och frågor

Akademikonferens

Förfrågan om konferensstöd

Karta

LL
Innehållsgranskare:
Åsa Rauger
2024-06-18