Grundutbildning vid institutionen för global folkhälsa

Institutionen för global folkhälsa ansvarar för utbildning på grund- och avancerad nivå i ämnena global hälsa och folkhälsovetenskap. Både utbildningsprogram och enskilda kurser.

Students in group work
Foto: Erik Flyg

Magister- och masterprogram

Masterprogrammet i folkhälsovetenskap, 120 hp (2 år)

Programansvarig: Jette Möller

Magisterprogrammet i global hälsa, 60 hp (1 år)

Programansvarig: Asli Kulane

Erasmus Mundus Magisterprogram i hälsoinsatser vid katastrofer, 120 hp (2 år)

Erasmus Mundusprogrammet är ett samarbete mellan institutionen för global folkhälsa på KI, Universidad de Oviedo i Spanien och Université catholique de Louvain.

Valbara kurser för studenter på KI

De valbara kurserna vid institutionen för global folkhälsa är för dig som är student på KI.

• Global hälsa, 7.5 hp
  • Hållbar utveckling inom hälso- och sjukvård, 7.5 hp
  • Mänskliga rättigheter och internationella organisationer i ett globalt perspektiv, 7.5 hp (Endast valbar för studenter på Läkarprogrammet)
  • Katastrofmedicin, 3 hp (Endast valbar för studenter på Läkarprogrammet)

För att veta om en kurs är valbar inom ditt program, se respektive kurs aktuella kurswebbsida i PingPong: alla aktuella kurswebbsidor för valbara kurser på KI.

Fristående kurser

Kontakt administration grundutbildning

E-post: gu-adm.gph@ki.se

Öppettider och kontaktuppgifter till utbildningsadministrationen

Du är alltid välkommen att höra av dig med dina frågor i Zoom, Canvas, på plats i Widerströmska huset eller på mejl och telefon under våra öppettider.

Kontakt till utbildningsadministrationen vid GPH och nuvarande öppettider

Har du frågor om antagning och ansökan?

Här hittar du all information om behörighet, urval och hur du söker till program och kurser på KI.