NutriLab i press & media
Artikel i The EU Research & Innovation Magazine Horizon
I den här artikeln om forskningsframsteg 2024 (publicerad i Horizon, EUforsknings- och innovationsmagasin) pratar Janina Seubert om luktsinnets inverkan på vårt sug efter mat och hennes planer på att undersöka mekanismerna bakom detta.
Avsnitt om smak i podcast Psykologisk forskning
Mat är på våra läppar – och i våra tankar – nästan för jämnan. Men varför gillar man vissa smaker – är sådana preferenser medfödda, inlärda eller både och? Är synsystemet inblandat? Janina Seubert svarar på frågor och berättar om sin forskning om hur lukt, smak och andra sinnen samverkar när vi äter på psykologiavdelningens podd Psykologisk Forskning. Avsnittet är tillgängligt på Spotify och Apple podcasts.
Intervju om starka smaker i SVT Morgonstudion
The spicy noodle challenge revisited. Janina Seubert besöker SVT Morgonstudion för ett samtal om varför dessa nudlar är så starka och hur starkt som är för starkt.
Intervju om lukter av Handelsnytt
I den här artikeln från Handelsnytt svarar Janina Seubert på frågor om dofter, t.ex. varför vi slutar känna vissa dofter efter att ha utsatts för dem en tid och vad hennes favoritdoft är.
Föreläsning på Senioruniversitetet
Varför smakar det bra eller illa? Janina Seubert svara på denna och andra frågor om neurovetenskapen kring smak i hennes föreläsningen på Senioruniversitetet i Stockholm.