Utbildning på CMB

CMB bidrar till undervisnings- och lärandeverksamheten inom cellbiologi på medicin- och biomedicinprogrammen och forskarutbildningen vid Karolinska Institutet.

Grundutbildning

CMB undervisar inom cellbiologi och molekylärbiologi på flera av Karolinska Institutets utbildningsprogram. CMB bedriver undervisning inom följande program:

Forskarutbildning

Doktorandutbildningen vid CMB består av forskarutbildning som ges av handledare och forskargrupp. Doktorander vid CMB deltar i olika institutionella seminarieserier, journal club och presenterar sina resultat på internationella konferenser.

Researcher Eva Hedlund in the lab with a student from Oxhagsskolan.
Forskaren Eva Hedlund laborerar tillsammans med en elev från Oxhagsskolan. Foto: Karl Gabor

Berättarministeriet

CMB tillsammans med stiftelsen Berättarministeriet.se har utvecklat och organiserar "Redaktör Schwartz forskningsresa". Programmet fokuserar på samarbete med skolor i socioekonomiskt utmanade områden i Stockholmsregionen. Det är en resa till vetenskapens värld, där barnen tränar på att definiera och lösa vetenskapliga problem, och som suveräna fantasiexperter tillbringar en dag på KI och ger forskarna nya idéer för banbrytande forskning inom medicin. Programmet riktar sig till åk 4-6, löper över en hel termin och är kopplat till läroplanen i svenska och NO. Vad säger lärare om programmet?
Forskarna som deltar i programmet kommer från olika institutioner vid KI.

Utbildningsadministration

Profile image

Matti Nikkola

Universitetslektor
852482940
Profile image

Linda Lindell

Utbildningshandläggare
852487290
Linda Lindell
2023-10-13