Toppublikationer

Här listas aktuella publikationer i högt rankade vetenskapliga tidskrifter där forskare vid Karolinska Institutet är huvudförfattare.

Comprehensive Cell Surface Protein Profiling Identifies Specific Markers of Human Naive and Primed Pluripotent States
Collier AJ, Panula SP, Schell JP, Chovanec P,  Plaza Reyes A, Petropoulos S,  Corcoran AE, Walker R, Douagi I, Lanner F, Rugg-Gunn PJ, Cell Stem Cell (2017) Online 23 March. Article.

Association between maternal body mass index in early pregnancy and incidence of cerebral palsy
Villamor E, Tedroff K, Peterson M, Johansson S, Neovius M, Petersson G, Cnattingius S
JAMA (2017) online 7 March. Original Investigation.

Neuraminidase inhibitors during pregnancy and risk of adverse neonatal outcomes and congenital malformations: population based European register study
Graner S, Svensson T, Beau A, Damsel-Michel C, Engeland A, Furu K, Hviid A, Eldevik Håberg S, Molgaard-Nielsen D, Pasternak B, Kieler H, BMJ (2017) Online 28 February. Research.

Minnesceremoni för professor Hans Rosling den 14 mars

Förbättrad anestesivård för barn

Per-Arne Lönnqvists forskning syftar till att förbättra anestesivården för barn.

Kartlägger patienter för att förstå mekanismer bakom njursjukdom

Annika Östman Wernerson forskar om molekylära mekanismer bakom olika njursjukdomar.