Kim Vestö

Kim Vestö

Adjunkt
E-postadress: kim.vesto@ki.se
Besöksadress: Solnavägen 9, A3, 17165 Solna
Postadress: C1 Mikrobiologi, tumör- och cellbiologi, C1 Utbildning Grundutbildning, 171 77 Stockholm

Om mig

 • Jag är adjunkt i medicinsk mikrobiologi vid institutionen för Mikrobiologi, Tumör- och Cell biologi (MTC) där jag jobbar heltid med undervisning. Född och uppvuxen i Karleby, Finland. Efter militärtjänstgöring påbörjade jag mina studier på kandidatprogrammet i biomedicin vid Karolinska Institutet år 2010. Efter kandidatexamen följde masterprogrammet i infektionsbiologi vid Uppsala Universitet där jag bland annat spenderade tid inom forskningen i Professor Sebastian Barg's grupp där jag fick nöjet att lära mig avancerad ljusmikroskopi i form av TIRF mikroskopi. Masteruppsatsen gjorde jag i Professor Mikael Rhen's grupp vid Karolinska Institutet där uppsatsen bestod av arbete med RNA helikaser i Salmonella enterica. Efter masterexamen stannade jag i Professor Mikael Rhen's grupp för doktorandstudier där min doktorsavhandling behandlade genetiska grunder till antibiotikaresistens och förmågan till intracellulär tillväxt hos Salmonella enterica. Parallellt med mina doktorandstudier erhöll jag ämneslärarexamen från Uppsala Universitet och är idag legitimerad inom biologi, geografi, och naturkunskap med gymnasieskolan som inriktning.

Undervisning

 • Jag är kursansvarig för kursen "Basvetenskap 6: Mikrobiologi &
 • Infektionsimmunologi" på läkarprogrammet och studierektor för "Sommarforskarskolan med biomedicinsk inriktning för gymnasieelever" och "Sommarforskarskolan i beräkningsbiologi och bioinformatik för gymnasieelever".

  Som lärare förekommer jag på kurserna Basvetenskap 1, Basvetenskap 5, och Medicinsk Diagnostik med Basvetenskaplig Integrering (MDBI) på läkarprogrammet. På biomedicinprogrammet förkommer jag som lärare i kursen "Immunologi och mikrobiologi".

  Undervisningspris:
  Mäster, pedagogiska priset från Medicinska Föreningen, 2023
  MTCs pedagogiska pris, 2023
  MTCs pedagogiska pris, 2020

Artiklar

Nyheter från KI

Kalenderhändelser från KI