Utforma och leda projekt med försöksdjur (Funktion B)

Obligatorisk påbyggnadsutbildning i försöksdjursvetenskap för dig som är ansvarig för den etiska ansökan och som ska utforma procedurer i forskning med försöksdjur (vara försöksledare).

Om dina procedurer kräver kirurgi eller anestesi, se procedurer som innefattar kirurgi och anestesi.

Kursen kan komma att omfattas av FELASA-ackreditering.

Om du behöver gå kursen någon annanstans eller en annan tid, se gärna denna lista med kurser godkända av FELASA.

Kursen omfattar fyra huvudområden:

• Förordningar som reglerar forskning med djur.
  • Etik, djurskydd och 3R.
  • Experimentell utformning av djurstudier.
  • God vetenskaplig praxis inom djurforskning.

Internationella talare är Adrian Smith, Aurora Brønstad, Coenraad Hendriksen, Matt Leach, Merel Ritskes-Hoitinga, Michael Festing och Wendy Jarret.

Nästa kursstart

Kursen består av åtta dagar uppdelade på sju veckor, från 3 september till 10 oktober 2019.

Datum för kursen är: tisdag 3/9, torsdag 5/9, torsdag 12/9, torsdag 19/9, torsdag 26/9, torsdag 3/10, onsdag 9/10 och torsdag 10/10. Schemat är ungefär 09.00-17.00 varje dag.

Högskolepoäng

Alla studenter får 1,5 högskolepoäng efter godkänd kurs. För att dina högskolepoäng ska kunna registreras krävs det att du har ett fullständigt svenskt personnummer.

För att vara behörig till kursen behöver du:

1. En kandidatexamen motsvarande minst 180 högskolepoäng i antingen biomedicin, bioteknologi, cell- och molekylärbiologi, medicin eller motsvarande.
  2. Försöksdjursvetenskap motsvarande en FELASA Directive Function A-nivå (gamla FELASA B) eller liknande.

Studenter som inte har några tidigare dokumenterade kvalifikationer i försöksdjursvetenskap måste först gå kursen Smågnagare och lagomorfa - försöksdjursvetenskap för utförare av djurförsök.

Kursavgift

Alla kursdeltagare faktureras en kursavgift på 7820 kr inklusive INDI. För externa deltagare är avgiften 9 900 kr exklusive moms.

Komparativ medicins Learning Lab, Karolinska Institutet, Campus Solna.

Ansök till kursen

Kursen har plats för 16 studenter per kurstillfälle, på nivån postdoktorer och senior forskare. Tidig registrering uppmuntras.

Ansök till kursen via detta formulär

Se till att din ansökan är komplett. Om ansökningsformuläret inte är korrekt ifyllt kommer din ansökan inte att behandlas. Du måste ange en korrekt KI-e-postadress eller en officiell e-postadress samt en gällande ZZ-kod och projektnummer.

Du får ett meddelande via e-post när kursen är tillgänglig för dig i kursplattformen PingPong på webben.

Om kursen blir inställd

Kursen kräver minst tio deltagare, skulle kursen bli inställd blir du kontaktad av Utbildningsenheten. Hela anmälningsavgiften återbetalas.

Avbokning

Om du behöver avboka behöver Utbildningsenheten behöver en formell anmälan om avbokning. Personer som inte avbokar eller avbokar sent (mindre än två veckor innan kursstart) debiteras en avgift på 4000 kr. Kontakta las-edu@km.ki.se för att avboka eller anmäla förhinder.