Forskarutbildning på FyFa

På institutionen för fysiologi och farmakologi studerar cirka 90 doktorander inom våra forskningsämnen fysiologi, farmakologi och anestesiologi/intensivvård.

Forskarutbildning för att erhålla doktorsexamen vid Karolinska Institutet motsvarar 4 års heltidsstudier. Kurser eller planerade utbildningsaktiviteter ska utgöra 20 veckor, medan den större delen av tiden innebär praktiskt arbete i ett forskningsprojekt.

Om du vill doktorera

Vill du doktorera vid institutionen för fysiologi och farmakologi? Börja med att läsa om hur processen går till för att bli antagen som doktorand vid Karolinska Institutet.

Så här går det till att bli doktorand vid KI

Har du egen finansiering kan du söka kontakt direkt med någon av våra forskargrupper. Du kan annars söka någon av våra utannonserade doktorandtjänster.

Om ingenting syns i rullisten nedan betyder det att inga lediga doktorandtjänster finns annonserade för tillfället.

Lediga doktorandtjänster på FYFA

Antagning till forskarutbildning

Nya doktorander antas formellt till forskarutbildning på institutionen vid ett antagningsseminarium. Institutionen ger två antagningsseminarier på hösten, och två antagningsseminarier på våren.

Antagning till forskarutbildning på FyFa

Redan doktorand

För dig som redan är doktorand vid institutionen finns information om Doctoral studies at FyFa (sidan är på engelska).

På Karolinska Institutets medarbetarportal finns också allmän information om forskarutbildning för dig som är antagen som doktorand.

Kontakt

Kontaktuppgifter till de ansvariga för forskarutbildning på institutionen hittar du under Kontakt - utbildning på FyFa

SP
Innehållsgranskare:
Jelaine Legaspi
2024-04-13