Grand Round föreläsningsserie vid institutionen för medicin, Huddinge

Alla kliniker med sin akademiska hemvist på institutionen för medicin, Huddinge (MedH) deltar på Grand Round; hematologi, lever/pankreas, endokrinologi, kardiologi, lungmedicin, reumatologi, infektion, och hud. Även andra kliniker såsom njurmedicin, akutmedicin, neurologi och åldrande är välkomna!

Grand Round vänder sig i första hand till läkare inom de ingående klinikerna och till dess läkarstudenter, men övrig personal från klinikerna är självfallet också välkomna!

Grand Round är en populär föreläsningsserie där medicinska nyheter av allmänintresse och presentationer av patientfall presenteras. Presentationen kan utgå från ett verkligt patientfall där man vill sprida kunskap eller unik erfarenhet. Det kan också handla om ett fall som har relevans för andra medicinska specialiteter där man vill förmedla rekommendationer eller aktuella riktlinjer.

Vid presentationen medverkar auditoriet med förslag på utredningar och diagnos, ofta följt av en litteraturgenomgång och uppdatering av kunskapsläget. Notera att föreläsaren ansvarar för att ha fått godkännande av berörd patient/anhörig och för att undvika att uppge personuppgifter eller detaljer som kan härledas till en specifik person.

Under 2022 hölls ett antal minnesvärda presentationer av föreläsare inom flera medicinska områden.

Föreläsningsserien Grand Round startade på 1980-talet som ett forum för vidareutbildning.

För att delta

Onsdagar 12:05–12:55

Inkluderar tid för föreläsning, inklusive cirka 10 minuter för diskussion. Ingen anmälan behövs - först till kvarn! Smörgås serveras.

Plats

Om inget annat anges. hålls Grand Round-föreläsningarna i Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, Lokal C1:87.

Delta online via Microsoft Teams:

Klicka här för att ansluta till mötet

Mötes-ID: 374 925 964 269
Lösenord: VqGhte

Anslut på webben

Anslut med en videokonferensenhet i Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge:

regionstockholm@m.webex.com

Videokonferens-ID: 125 933 223 5

Alternativa VTC-instruktioner

För frågor som rör anslutning till mötet via Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, var god kontakta: annika.roback@regionstockholm.se

Kontakta oss

Yvonne Edlund

Administratör, Grand Round
H7 Medicin, Huddinge

Ansvarig Grand Round

Andrea Lindfors

Klinisk Assistent. Biträdande Överläkare, ME Övre Buk, lever- och pankreassjukdom.
AL
Innehållsgranskare:
2023-05-31