KI Alumndag 2023

I en anda av samarbete, vänskap, forskning och utbildning, bjuder KI Alumni in till en alumndag den 13:e maj 2023. Vi bygger för framtiden och hoppas att så många som möjligt av våra alumner har möjlighet att besöka vad vi ser fram emot blir en årlig alumndag på Karolinska Institutet. Kom och ta del av ett brett program med många möjligheter att åter få knyta an till KI.

alumni day 2023
alumni day 2023 Foto: n/a

Karolinska Institutet har under många år aktiverat och engagerat våra alumner från såväl utbildning som forskning. Värdet av ett starkt, professionellt och globalt alumnnätverk är stort för ett lärosäte som KI, och på alumnkontoret ser vi alltid fram emot att fortsätta arbetet med att öka det värdet. Att skapa fler möjligheter för våra studenter och forskare att vara en del av det samarbetet. Möjligheten att behålla kontakten och knyta nya band inom ett nätverk byggt på engagemang och stolthet. Ett sammanhang vars syfte är att lyfta alumners kompetens, utveckling, expertis och framgångar.

Den 13:e maj 2023 firar vi våra alumner och allt ni bidrar med genom en samlad alumndag, där alla som någon gång varit aktiva på KI, studenter som forskare eller anställda i någon annan form, kan komma tillbaka till campus och låta alumnandan styra dagen genom guidade rundvandringar, presentationer och besök.

Senare på kvällen bjuder vi till fest för alumner på Nobelprismuseet mitt i Gamla Stan, en afton där vi låter vetenskap, forskning och utbildning vara scenografin medan vi nätverkar och umgås med gamla och nya vänner.

Den här sidan kommer vara vårt informationsnav för alumndagen och när programmet väl är officiellt är det här som länkar till anmälan för respektive programpunkt kommer läggas upp. Till dess håller vi informationen kort och generell, men om ni har frågor, önskemål eller förslag angående alumndagen är ni varmt välkomna att kontakta oss på alumni@ki.se.

 

 

Program

Programmet för Alumndag 2023 uppdateras löpande under April, anmälan till respektive programpunkt öppnas med god marginal innan alumndagen och programmets innehåll kan komma att utökas, ändras eller bytas ut fram till dess anmälan öppnas för deltagare att registrera sig.

Vänligen notera att det är föranmälan som gäller till alla programpunkter.

 

Medicinska Föreningens logga
Medicinska Föreningen Foto: Medicinska Föreningen

Medicinska Föreningen på KI

Rundvandring med Medicinska Föreningen i Kårhuset med möjlighet att träffa studenter, se delar av kårens verksamhet, få information om utvecklingen kring Framtidens Kårhus och en kort presentation av Medical History Lab. Vid efterfrågan kan fler tider arrangeras under dagen.

Tid: 13:00 - 15:00

Plats: Medicinska Föreningen, Nobels väg 10, Entrén

Anmälan till rundvandring kl 13:00

Anmälan till rundvandring kl 14:00

Career
Career Foto: Pixabay

KI Career Services

En presentation kring möjligheterna att vara mentor och erbjuda praktik genom karriärservice riktat främst mot doktorander och postdocs.

Tid: 13:00

Plats: Biomedicum, rum B0313, Solnavägen 9

Anmälan till presentation kl 13:00

Bild på Biomedicums glasfasad upp mot himlen.
Bild på Biomedicum på Campus Solna. Foto: Liza Simonsson

Biomedicum

En rundtur i Biomedicum med möjligheten att se såväl modern arkitektur som laboratorium (genom glasvägg) och det populära Biominicum

Tid: 13:00 - 16:00

Plats: Biomedicum, Entrén

Anmälan till rundvandring kl 13:00

Anmälan till rundvandring kl 14:00

Anmälan till rundvandring kl 15:00

Två studenter sittandes i fåtöljer i universitetsbiblioteket i Solna.
Universitetsbiblioteket i Solna. Foto: Erik Cronberg

Universitetsbiblioteket (KIB)

Ett besök, rundvandring och presentation av KI:s toppmoderna universitetsbibliotek, en drivande del i rörelsen mot öppen vetenskap och den globala infrastrukturen för vetenskaplig kommunikation.

Tid: 13:00

Plats: Torget, Universitetsbiblioteket (KIB), Berzelius väg 7B

Anmälan  för presentation kl 13:00

KI Alumni Lecture Series
KI Alumni Lecture Series Foto: n/a

KI Alumni Lecture Series

Föreläsningar med alumner under eftermiddagenen med varierat tema och fokus

Tid: 13-17

Plats: Torget, Universitetsbiblioteket (KIB), Berzelius väg 7B

Anmälan för 13:45 med Professor Emeritus Stefan Rössner från KI - "Do it Yourself"

Anmälan för 14:45 med Professor Peter Schantz från GIH - “Physical Activity, Public Health and The Energy Crises”

Nobelprismuseet
Nobelprismuseet Foto: na

Alumnfest 2023

En fest för alumner från KI på Nobelprismuseet i Gamla Stan. Guider kommer finnas tillgängliga, så ta chansen att inte bara mingla med gamla och nya vänner, utan även att se museets fantastiska utställning.

Dörrarna öppnar: 20:30

Var: Nobelprismuseet, Stortorget i Gamla Stan

Anmälan

PB
Innehållsgranskare:
Peter Bergman
2023-05-12