This page in English
Laddar profil information

Om mig

  • Post-doc forskare inom perinatalepidemiologi, Sven Cnattingius grupp 
  • ST-läkare i pediatrik vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset Solna
  • Före detta studierektor i KI/SLL:s forskarskola i epidemiologi för kliniker (generation 11, 2012-2014)

Utbildning

2011 Medicine doktorsexamen (PhD) i Medicin, Karolinska Institutet

2005 Legitimerad läkare 

2001 Läkarexamen, Karolinska Institiutet

Forskningsbeskrivning

Jag arbetar främst med registerbaserade studier av perinatala riskfaktorer och utfall, med fokus på de nästan fullgångna och fullgångna barnen. Mer specifikt kommer jag att utföra diagnostiska studier av rutinundersökningen av nyfödda barn och kohortstudier av neonatal hypoglykemi behandlat på BB. Som ett sidospår arbetar jag också med studier inom pediatrisk gastroenterologi.

Jag har också ett stort intresse av pedagogik och undervisning. Jag fungerar fortfarande som lärare/föreläsare i KI/SLL:s forskarskola i epidemiologi och jag har organiserat flera epidemiologikurser i olika format för doktorander och läkare. Jag ungår i styrgruppen för forskarskolan och granskar årligen inkomna ansökningar. Jag undervisar också medicinstudenter på Karolinska Institutet regelbundet. För framtiden är jag intresserad av att skapa e-learningkurser och jag har nyligen genomgått en utbildning i Open Network Learning.

Från 1:a oktober 2015 och ett år framåt är jag "visiting professor" vid Humanitas Universitet i Milano, Italien. Jag samarbetar även med SDA Bocconi School of Management och Milano-Bicocca University i Milano. Bland annat kommer jag att undervisa i epidemiologi på en Masterkurs i Hälso-och sjukvårdsorganisation vid Bocconi, en internationell ledarskapskurs för läkare vid Humanitas/Bocconi och för medicinstuderande vid Humanitas. 

Akademiska priser och utmärkelser

2014: Tilldelad anslaget SLL Postdoktor på halvtid i 2 år, med möjlighet till förlängning till 4 år

Länkar

Laddar publikationer