This page in English
Laddar profil information

Om mig

Jag är doktorand för professor Kamila Czene. I övrigt är jag specialistläkare inom Bild- och Funktionsmedicin (röntgen) på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Sedan tidigare är jag även civilingenjör i teknisk fysik, och har erfarenhet som entreprenör i startup-företag.

Utbildning

  • Läkarexamen från Karolinska Institutet
  • Civilingenjörsexamen i Teknisk Fysik från Lunds Tekniska Högskola

Forskningsbeskrivning

Min forskning syftar till att identifiera mammografiska och andra riskfaktorer relaterade till hur och när en bröstcancer diagnostiseras. Intervallcancer benämns en tumör som upptäcks kliniskt efter en negativ mammografiscreening.  Detta screening-misslyckande drabbar 20-30 procent av alla som deltar i bröstcancerscreening. Intervallcancer har en ökad dödlighet jämfört med screeningupptäckt cancer. 

Mitt långsiktiga mål är att minska dödligheten genom att förbättra bröstcancer-screeningen. Jag använder mig av nya tekniker och angreppssätt för statistisk bildanalys av tidigare mammografibilder. En av de cohorter jag arbetar med är KARMA vilket är den mest välkarakteriserade prospektiva bröstcancercohorten som finns, och som omfattar cirka 70.000 kvinnor med utförliga frågeformulär, medicinska registerdata, digitala mammografibilder och vävnadsprover.

Jag är även projektledare för ett kliniskt inriktat utvecklingsprojekt där vi använder oss av nya djupinlärningsmetoder (artificiell intelligens) för att på olika sätt analysera mammografibilder och förbättra bröstcancerscreeningen.

Pedagogiska meriter

  • Undervisning i radiologi för läkarstudenter

Akademiska priser och utmärkelser

2015 Forskar ST, SLL (Stockholms Läns Landsting)

2016 Stipendiat, SFMR (Svensk Förening för Medicinsk Radiologi)

2017 Travel Award, RSNA (Radiological Society of North America)

 

Länkar

Laddar publikationer

Karta