Starta en videokonferens via Join och anslut till en videokonferens på distans på BioClinicum J3

 1. Boka ett konferensrum på Utbildnings- och konferenscentret på våning 3 i BioClinicum: http://www.bokaenkonferens.se/sv-SE/coornks. Fråga efter ett rum för mer än 20 personer som har videokonferensalternativ (endast de större rummen). 
 2. Få en kod och en länk till videokonferensen "Join". Det kan vara en engångskod eller en permanent kod om du har upprepade seminarieserier. Se till att du anger vilken kod du behöver när du bokar.
 3. Skicka länken och koden tillsammans med inbjudan till mötet/seminariet till deltagarna. Be deltagarna att stänga av ljudet för sina mikrofoner innan de ansluter till mötet.
 4. Vid tidpunkten för mötet/seminariet, hämta nyckelkortet till rummet från receptionen.
 5. I rummet startar du Videokonferens från den lilla pekskärmen "Videokonferens". Tryck på ”Manuell uppringning”. Ange koden - och du är nu inloggad med hela rummet som en videokonferens.
 6. Anslut datorn till kabeln och tryck på "presentation"; Välj dator 1 eller dator 2. Presentationen visas på en skärm och fjärrdeltagarna visas på den andra skärmen.
 7. Du måste använda mikrofonerna som medföljer i rummet för att höras av fjärrdeltagarna. De kommer att se både talaren och presentationen och höra frågorna från publiken, med tanke på att mikrofonen används (en positiv funktion i systemet).
 8. Innan mötet börjar, påminn fjärrdeltagare att stänga av ljudet, för att undvika bakgrundsljud. Deltagarna kan slå på ljudet om de vill ställa en fråga. Värden för videokonferensen kan inte stänga av deltagarna (en negativ funktion i systemet).
 9. För fjärrdeltagare: Systemet har testats på BioClinicum, SciLife och från privat wi-fi-nätverk i hemmet och visat sig fungera. Här är några tips:
  • Använd kabelnätverksanslutning när du är på BC
  • Om du stöter på problem från det privata Wi-Fi-systemet använder du VPN-anslutning
  • Om problem uppstår byter du till Chrome som webbläsare
  • Följ länken från inbjudan och logga in med koden, det behövs inget lösenord, tryck bara på Retur. Om den ber om ett namn – skriv ditt namn
Erika Rindsjö
2024-03-07