Skip to main content

Hörseln - Det första sinnet

Detta är en bok för dig som vill veta mer hörseln. Den är rikt illustrerad och beskriver hur örat fungerar, om ljud, hörseln och olika apparater. Kort sagt allt du behöver veta om du drabbats av hörselproblem.

Här lyfter författaren fram olika hörselskador och på ett lättillgängligt sätt berättar han om den historiska bakgrunden och vad man kan göra idag och i framtiden för att behandla och bota.
Utöver några korta faktaavsnitt så får också läsaren kännedom om hur hörseln fungerar normalt, orsaker till skador på hörselsystemet och hur man blir omhändertagen i hörselvården från den första undersökningen till rehabilitering/behandling. Dagens behandlingsmetoder redovisas liksom mer översiktligt ett framtidsscenario. Boken kan läsas i sin helhet men man kan också hoppa mellan kapitlen och ändå ha möjlighet att förstå. Ett utförligt register gör att boken även kan användas som uppslagsbok.

Denna titel är en del av vår serie Karolinska Institutets forskare skriver, som främst vänder sig till drabbade och deras anhöriga - men också till dem som är särskilt intresserade. Det finns böcker om: Alzheimer, Bröstcancer, Njurarna, Prostatacancer, Dyslexi, Multipel Skleros, Magen, Melanom, Njurarna och Reumatism.

Författare

Docent Konrad S. Konradsson är född på Island. Han är specialist i hörselrubbingar och öron-, näs- och halssjukdomar. Han har varit hörselvårdsansvarig läkare i Reykjavik, Lund, Köpenhamn och nu på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Han har varit sakkunnig hos Socialstyrelsen i Stockholm, Sundhedsstyreslen i Köpenhamn och Socialdepartementet i Reykjavik. Han har varit ordförande för Svensk Medicinsk Audiologisk Förening och sekreterare i International Association of Audiological Physicians. Hans forskning har fokuserat på yttre tryckändringars inverkan på innerhörats funktion, samt på trumhinnans rörlighet. Boken ges ut samtidigt på isländska och svenska.

Fakta om boken

Bokens titel: Hörseln - Det första sinnet

Författare: Konrad S. Konradsson

ISBN 9789185565276
Utgivningsdatum: januari 2012
Sidor: 123

Boken finns också som e-bok, ISBN 978-91-85565-52-8.