Boken Njurarna – De som håller oss i balans

​​​​​​​I den här boken berättar Astrid Seeberger om raffinerade mekanismer, snillrika lösningar och om kroppens styrka och svaghet, allt sånt man behöver känna till när ens njurar gjort sig påminda. Att veta mycket om njurarna och om olika behandlingar ökar möjligheterna att leva väl med njursjukdom och undvika svåra komplikationer.

Trots att njuren i vila tar i anspråk en femtedel av blodet som kommer från hjärtat är det för många ett nästan helt okänt organ. En sjuk njure ger få symptom, och njursjukdom är därför en underupptäckt och underbehandlad folksjukdom. I takt med en ökande förekomst av akut och kronisk njursvikt, bland annat en följd av den ökade förekomsten av vällevnadssjukdomar, blir det allt tydligare att dagens behandlingar inte räcker till.

Denna titel är en del av vår serie: Karolinska Institutets forskare skriver- som främst vänder sig till drabbade och deras anhöriga, men också till dem som är särskilt intresserade. Det finns böcker om: Alzheimer, Bröstcancer, Diabetes, Dyslexi, Multipel Skleros, Magen, Melanom, Munnen, Prostatacancer och Reumatism.

Fakta om boken

Bokens titel: Njurarna – De som håller oss i balans

Författare: Astrid Seeberger

ISBN: 9789185565283
Utgivningsdatum: september 2011

Boken är slutsåld och finns inte längre i lager.

Boken finns även som e-bok, ISBN 978-91-85565-53-5.

MS
Innehållsgranskare:
2024-03-07