Boken Hörseln – Det första sinnet

​​​​​​​Detta är en bok för dig som vill veta mer hörseln. Den är rikt illustrerad och beskriver hur örat fungerar, om ljud, hörseln och olika apparater. Kort sagt allt du behöver veta om du drabbats av hörselproblem.

Här lyfter författaren fram olika hörselskador och på ett lättillgängligt sätt berättar han om den historiska bakgrunden och vad man kan göra idag och i framtiden för att behandla och bota.

Utöver några korta faktaavsnitt får läsaren kännedom om hur hörseln fungerar normalt, orsaker till skador på hörselsystemet och hur man blir omhändertagen i hörselvården från den första undersökningen till rehabilitering/behandling. Dagens behandlingsmetoder redovisas, liksom ett översiktligt framtidsscenario. Boken kan läsas i sin helhet eller kapitelvis. Ett utförligt register gör att boken även kan användas som uppslagsbok.

Denna titel är en del av vår serie Karolinska Institutets forskare skriver, som främst vänder sig till drabbade och deras anhöriga – men också till dem som är särskilt intresserade. Det finns böcker om: Alzheimer, Bröstcancer, Njurarna, Prostatacancer, Dyslexi, Multipel Skleros, Magen, Melanom, Njurarna och Reumatism.

Fakta om boken

Bokens titel: Hörseln – Det första sinnet

Författare: Konrad S Konradsson

ISBN 9789185565276
Utgivningsdatum: januari 2012
Sidor: 123

Boken finns också som e-bok, ISBN 978-91-85565-52-8.

MS
Innehållsgranskare:
2023-05-16