UPPSKJUTET - ADPM Seminarium och Workshop

OBS! Workshopen som skulle hållas den 19 mars är uppskjuten tillvidare pga av smittspridning av coronaviruset Covid-19.
Seminarium med workshop för dig som använder eller funderar på att använda APDM sensorer med mjukvara för att göra mobila rörelseanalyser. 

APDM
APDM Wearable Technologies

APDM Wearable Technologies

APDM har blivit vad som närmast kan kallas golden standard för rörelseanalys med bärbara sensorer. Bolaget grundades av bl.a. Fay Horak som utvecklade CTSIB protokollet 1987. APDM används av gång och balansforskare över hela världen på tusentals sjukhus och universitet.

Kursledare är Jens Westergren från Dalarnas Högskola som använt APDM med både Mobility Lab och Moveo Explorer (fullständig kinematik) under ett och ett halvt år för gånganalys. Deltagare kommer även från Karolinska Institutet och från Minneskliniken i Malmö.

Fika samt lunch ingår.

När du deltagit i detta seminarium ska du självständigt kunna sätta upp testkriterier, välja protokoll (t.ex. TUG) och genomföra test samt exportera data för vidare analys.

Schema för dagen

10.00 - 11.30 Fika samt kort presentation av deltagare därefter principiell genomgång av systemet

11.30 - 12.00 Upplevda problem, begränsningar vid mätningar, generellt om dataexport ev.fallgropar, saker att undvika, uppsättningen av testmiljön, instruktioner till testpersoner

12.00 - 13.00 Lunch

13.00 - 16.00 Workshop med praktiska övningar av de plug-ins/protokoll som deltagarna önskar använda sig av i sin forskning.

Registrering

Är du intresserad av att delta? Mejla din registrering till: umove@ki.se, har du frågor kontakta gärna forskningsassistent Linda Jaktholm på linda.jaktholm@ki.se alt. 08-524 888 30

Annika Clemes
2022-08-19