Om eAT-provdagen

Här kan du läsa om hur det går till vid det datorbaserade skrivningstillfället och om vad som händer efter det.

Innan eAT-provet

Anmälan

Läs mer här: Information om anmälan.

Inbjudan

Cirka två veckor innan eAT-provet får du en inbjudan till den mailadress som du har angivit vid anmälan. Om du inte har fått den, vänligen kontrollera skräpposten innan du kontaktar AT-kansliet.

I inbjudan står all information du behöver så som tid, plats och adress till skrivsalen. Utanför skrivsalen ska "beachflaggor" stå uppställda med texten "eAT-provet" samt skyltar finnas uppsatta så att du enkelt ska hitta.

Förbered dig genom att i god tid ta reda på vart du ska och hur du tar dig dit via t.ex. hitta.se!

Du kommer också att bli inbjuden som användare till provsystemet DigiExam. Om du har skrivit eAT-provet tidigare är du redan användare i systemet och ska logga in med det lösenord du redan har valt. Om du behöver hjälp - fråga i DigiExams chat-funktion.

Om du behöver ta med medicinsk utrustning som t.ex. blodsockermätare ska detta föranmälas till AT-kansliet och utrustningen visas upp för skrivvakten på provdagen. Även eventuell dyslexi ska föranmälas till AT-kansliet och giltigt intyg bifogas för ansökan om förlängd skrivtid (en timme). 

Vänligen kontrollera att du har en giltig foto-ID (svenskt/nordiskt) eller giltigt pass (svenskt/nordiskt). Utan giltig foto-ID kommer du inte att få skriva eAT-provet.

Under eAT-provet

Skrivtid

Skrivtid, kl. 09:00-14:00. 5 timmar utan paus.

  • Vänligen planera att vara vid skrivsalen minst en timme innan skrivningen startar.
    Toabesök ska ske innan kl. 08.30.
  • Din foto-ID kommer att granskas och du blir anvisad en plats vid dator vid kl. 08.30, därefter får du inte lämna skrivsalen förrän cirka kl. 09.30.
  • Om du anländer för sent eller kommer till fel skrivomgång kommer du att nekas deltagande i provet.
  • Du kan lämna skrivsalen när du önskar efter 45 minuter - 1 timme.

Vänligen följ skrivvaktens instruktioner.

Övrig information

eAT-provet genomförs digitalt på dator via examinationsplattformen DigiExam. Inför provet kommer du att få ett användarkonto i DigiExam kopplat till den e-postadress du angett vid anmälan och du genomför sedan eAT-provet på en dator i skrivsalen.

Det är avgörande att du aktiverar ditt användarkonto och väljer ett lösenord i DigiExam för att kunna genomföra eAT-provet.

Resultatet publiceras till ditt användarkonto i DigiExam efter rättning. Resultatsiffran anger antal poäng. Gränsen för godkänt är 52 poäng.

Dator, kladdpapper och penna tillhandahålles av skrivsalen. Även öronproppar tillhandahålles av skrivsalsarrangören. Det är inte tillåtet att ha några hjälpmedel med sig. Det är inte heller tillåtet att medföra anteckningar in i skrivsalen. Om detta sker riskerar AT-läkarens provresultat att underkännas.

Mer information finns i dokumentet "Information eAT-provet generell", se dokument nedan.

Efter eAT-provet

Läs mer här: eAT-provet - Information om resultatet

Bilagor

AT-kansli

Sekretariatet för AT-prov
Sekretariatet …
2024-06-07