KI i medierna 1-7 juli

KI:s presstjänst sammanfattar varje vecka KI i internationell och svensk media. Här är KI i medierna den 1 - 7 juli 2019.

• Dagens Industri (betalvägg) rapporterar från Almedalen och KI:s eminarium om Life Science.
  • Krogpersonal, inspektörer och poliser ska utbildas i att lättare identifiera drogmissbruk genom forskningsinstitutet STAD, ett samarbete mellan KI och Region Stockholm: SVT Nyheter.
  • Tidningen Universitetsläraren (web) uppmanar KI att se upp med utvecklingen i Hongkong.
  • Finlands president Niinistö vill skynda på återlämnandet at de finska kranierna; SVT Nyheter.
  • KI:s Anders Sönnerborg i YLE om lyckade försök att bota möss från HIV

Debatt

• I en debattartikel i Aftonbladet hävdar debattörerna att det brister i särskilt stöd för elever inom svenska skolan och hänvisar till en studie från KI.
  • Ett flertal läkare och forskare under ledning av KI:s Anders Sönnerborg skriver på SVD Debatt att det inte finns någon risk att smittas av HIV om den smittade är under effektiv behandling.

Sjukhuset

Experter

• KI:s Kerstin Brismar intervjuas av Hufvudstadsbladet och berättar att hon ser många fördelar med periodisk fasta.
  • KI:s Torbjörn Åkerstedt kommenterar en studie publicerad i the Lancet om att nattarbete ger ökad risk för cancer; Sveriges Radio.
  • KI:s Mikael Svensson kommenterar i Sveriges Radio en ny neurokirurgisk teknik som återställt rörelsefunktioner.
  • Ineke Samson, logoped vid KI invtervjuas av TV4 om stamning och hur det påverkar ens liv (web-TV).