Jobba på universitetstandvården

Att arbeta på universitetstandvården innebär att du är med och medverkar till Karolinska Institutets vision – att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. Tillsammans med oss får du vara med och skapa framtidens tandvård.

En attraktiv arbetsplats

Universitetstandvården är en arbetsplats för dig som är intresserad av att arbeta i en internationell miljö som präglas av variation, ständigt lärande och spännande karriärmöjligheter.

"Jag arbetar på Karolinska Institutet för att det är en arbetsplats som låtit mig växa och utvecklas åt det håll jag har velat. Jag väljer att jobba kvar på KI för möjligheterna att fortsätta förverkliga mina drömmar är stora. KI är en arbetsplats där hela världen möts. En värld av möjligheter där drömmar blir verklighet!"

Patricia, klinikchef

Vi erbjuder en arbetsmiljö som kännetecknas av ett gott ledarskap, delaktighet, öppenhet, jämställdhet och mångfald samt omsorg om miljön. Hos oss möter du kollegor och studenter från hela världen med ett gemensamt mål, att bedriva högkvalitativ vård och därmed förbättra människors hälsa. Vår vision är att tillsammans med institutionen för odontologi vara världsledande inom oral hälsa och faktum är att våra utbildningar topprankats sedan ämnet tandvård började rankas. (se QS Top Universities)

Bidra till nya betydande upptäckter

Vid Karolinska Institutet har en rad upptäckter gjorts som har förändrat världen. Av de åtta svenskar som hittills fått Nobelpriset i fysiologi eller medicin kommer fem från Karolinska Institutet. Inom tandvården är den absolut viktigaste upptäckten vid KI den som Yngve Eriksson gjorde på 1960-talet om fluorideringens stora betydelse för tandhälsan. Ett pionjärarbete som minskat hål i tänderna hos barn och ungdomar. På senare år har även forskare hos oss upptäckt att perifera gliaceller (en sorts nervceller) kan rekryteras som stamceller för både odontoblaster och pulpaceller och därmed medverka i tandutveckling och regeneration av tandvävnad.

Betydande upptäckter vid KI

Samverka lokalt och globalt

Universitetstandvården har ett nära samarbete med institutionen för odontologi, som bland annat ger studenterna på tandläkar- och tandhygienistutbildningen den teoretiska utbildningen och bedriver forskning om tandvård. Många av oss som är anställda på universitetstandvården arbetar även till viss del på institutionen för odontologi.

Vidare samarbetar universitetstandvården med bland annat med SLL, Folktandvården och Stockholms sjukhem. Här finns också ett stort internationellt utbyte både inom forskning och undervisning samt gästforskare och studenter från hela världen. Läs mer om hur vi arbetar med internationalisering.

Vi värnar om vår arbetsmiljö

Universitetstandvården erbjuder en kreativ och stimulerande miljö där dina kunskaper och erfarenheter tas tillvara. Vi värnar om vår arbetsplats och varandra. Därför står arbetsmiljöfrågor högt upp på vår agenda.

Fortsätt lära och utvecklas

"När jag började på universitetstandvården fick jag en väldigt bra introduktion från början till slut. Bland annat stöttar jag studenter i deras utbildning. Då kommer mina erfarenheter väl till användning och jag utvecklas även själv. Därutöver får jag delta i seminarium och hänga med i utvecklingen."

Aysel, tandsköterska

Vid institutionen för odontologi har vi såväl bred som djup kompetens inom tandvårdsämnet och vi blir heller aldrig färdiglärda. Här kan du känna dig trygg med din kompetensutveckling, eftersom du ständigt har möjlighet att ta del av en olika utbildningar, workshops och annat som passar för just dina behov. Självklart gäller detta även dig som arbetar administrativt. Universitetstandvårdens chefer erbjuds även chefsutvecklingsprogram.

Hälsan är viktig för oss, så klart

Vi vill främja hälsan hos våra medarbetare. Därför erbjuds alla medarbetare bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och gratis träning på det intilliggande gymmet Base. KI anordnar även olika hälsofrämjande evenemang, som alla medarbetare har möjlighet att delta vid.

Andra fördelar med att arbeta på KI

Som anställd hos oss får du såklart även ta del av KI:s generella erbjudanden och anställningsförmåner, exempelvis karriärservice, subventionerad massage och föräldralön.

Jobba på KI

Läs gärna mer på KI:s medarbetarportal om att vara anställd här

Lediga jobb

Nedan hittar du samtliga lediga tjänster vid universitetstandvården. Se även jobba på institutionen för odontologi

Våra lediga tjänster