
Resurser för forskare
Sedan pandemins början har Karolinska Institutets forskare publicerat närmare 1000 vetenskapliga artiklar om olika aspekter av covid-19. Forskarnas viktiga arbete fortsätter, men nu kanske under mer normala förhållanden. På den här sidan presenteras fortfarande en del av de resurser som togs fram för forskare under pandemins akuta fas i början av 2020.

Nationell portal för covid-19-forskning
Den svenska dataportalen för COVID-19 tillhandahåller information, riktlinjer, verktyg och tjänster för att stödja forskare att använda svenska och europeiska tjänster för datadelning, särskilt den europeiska dataportalen för COVID-19. Portalen coordineras av Vetenskapsrådet och SciLifeLab.

SciLifeLab prioriterar covid-19-projekt
Den nationella forskningsinfrastrukturen SciLifeLab prioriterar nu forskningsprojekt med fokus på SARS-CoV-2 och covid-19. Kontakta dem för att höra mer om tillgänglig utrustning och service.

KI etablerar Centrum för hälsokriser
Den 1 juli 2021 etablerades ett nytt virtuellt center – Health Emergency and Pandemic Science Center – vid Karolinska Institutet för att skapa beredskap för framtida akuta hälsohot och pandemier.

Digital mötesplats för forskare inom covid-19
Det digitala nätverket för innovation, Crowdhelix Network, har startat en internationell mötesplats för forskare och företag som är redo att ta sig an den pågående pandemin. Satsningen leds från Karolinska Institutet.

ScienceBusiness Coronavirus R&D Gateway
Coronavirus R&D Gateway är en resurs för forskare, företag, beslutsfattare och allmänheten. Den har skapats i samarbete med flera partnerorganisationer, inklusive Karolinska Institutet.

KI:s biosäkerhetslabb nivå 3 rustade för sars-cov-2

Immunatlas för covid-19
Karolinska KI/K COVID-19 Immune Atlas har som mål att skapa en aktuell översikt – en atlas – över immunsvar hos människa vid covid-19-sjukdom. Resursen ska vara fritt tillgänglig för forskare inom akademi, industri och liknande organisationer.

Sars-cov-2-relaterade proteiner
Det svenska projektet Human Protein Atlas har som mål att kartlägga alla mänskliga proteiner, celler, vävnader och organ med hjälp av olika omics-tekniker. KI ingår som en partner i satsningen, som nu även listar proteiner relaterade till sars-cov-2.