27 november, en dag som gör skillnad!

Giving Tuesday

Under de senaste åren har flera dagar för privatkonsumtion lanserats i november, som Black Friday, Cyber Monday och årets nyhet ”Singles day”. Som ett alternativ till detta startades 2012 initativet #GivingTuesday, en dag som handlar om att ge, inte om att konsumera.

Många tror att svenska universitets forskning helt finansieras av skattepengar men så är sällan fallet. Två tredjedelar av Karolinska Institutets forskning finansieras av externa medel, varav hälften kommer från den privata stiftelser, insamlingsorganisationer, företag och privata donationer. Generösa bidrag till vår verksamhet gör det möjligt för Karolinska Institutet att fortsätta vara världsledande inom många olika forskningsfält, och har bidragit till många upptäckter som förbättrar människors hälsa.

Stöd Karolinska Institutet

Genom att stödja Karolinska Institutet hjälper du oss att fortsätta vårt arbete inom medicinsk forskning och utbildning. Vill du uppmärksamma #Giving Tuesday så tar vi gärna emot din gåva. Läs mer om hur du kan stödja vår forskning och hur tidigare donationer har använts. Har du några frågor eller vill veta mer så kontakta Development Office.

Om #GivingTuesday

#GivingTuesday startade i USA 2012, engagerar miljontals människor världen över och finns nu i över 150 länder. 2017 lanserades #GivingTuesday i Sverige.
Konceptet är enkelt. Ge en gåva och uppmuntra andra att göra detsamma. Tillsammans skapar vi en bättre värld. Tisdagen den 27 november 2018 är det #GivingTuesday. Då samlas ideella organisationer, offentliga aktörer och företag tillsammans med människor över hela världen för att uppmuntra givande och visa engagemang för varandra.

En gåva gör alltid skillnad. Välkommen att vara med!

Development Office

E-post: development-office@ki.se