This page in English
Laddar profil information

Om mig

Jag är doktor inom den medicinska sektorn i Aging Research Center, NVS, KI, med inriktning inom geriatrisk epidemiologi.

Jag tog min magister examen 2009 i klinisk psykologi från University of Padua (Italien). Mellan 2010 och 2013 samarbetade jag med Italian National Research Council–Institute of Neuroscience, Aging Branch in Padua i flera projekt inom diabetes-relaterade komplikationer och kognitiv förmåga, kost och kognitiv förmåga i äldre personer, och livskvalitet för personer som undergått knäoperation. Jag blev registrerad som doktorand vid NVS, Karolinska Institutet i maj 2014 och sedan december 2015 är jag ordförande i PhD student Council vid NVS.

Jag är också licensierad psykolog sedan 2011, med träning inom neuropsykologi från Department of Neuroscience–Neurology I Operative Unit (Padua, Italy). Under arbetet med patienter, började jag att lägga märke till att de med diabetes hade en annan kognitiv profil, så jag ville lära sig mer.

Utbildning

  • Kandidatexamen i "Cognitive psychology and psychobiology", University of Padua, Italy (2007)
  • Magister in "Clinical psychology", University of Padua, Italy (2009)
  • Postgraduate diploma (II level) in "Forensic psychopathology and neuropsychology", University of Padua, Italy (2011)
  • Licensierad psykolog, University of Padua, Italy (2011)

Forskningsbeskrivning

Mitt forskningsprojekt handlar om effekten av prediabetes och typ-2 diabetes på kognitivt åldrande, från normal kognitiv förmåga till diagnos av kognitivsvikt och demens. Jag ska också undersöka hur diabetes-relaterade faktorer som glykemisk kontroll, kardio- och cerebrovaskulära sjukdomar, och inflammation kan påverka effekten av prediabetes och diabetes på kognitivt åldrande. Nuvarande arbetar jag med tvärsnitt och longitudinell data från tre populationsbaserade projekt: Swedish National study on Aging and Care-Kungsholmen (SNAC-K), Swedish Adoption/Twin Study of Aging (SATSA), och HARMONY studien.

Laddar publikationer

Karta