Lärarkliniken – universitetstandvårdens allmäntandvårdsklinik

Lärarkliniken är universitetstandvårdens allmänna tandvårdsmottagning där du från och med 24 år är välkommen. Kliniken öppnar i början på 2021. Du kan redan nu anmäla ditt intresse för en behandling hos oss.

Anmäl intresse

Lärarkliniken öppnar i början av 2021. Skicka in en intresseanmälan, så återkommer vi till dig när kliniken är redo att ta emot patienter.

Våra behandlingar

På lärarkliniken är alla patienter från och med 24 år välkomna att få den bästa allmäntandvården. Du kan även få förebyggande tandvård så att du kan hålla dina tänder friska längre.

Om du skulle behöva det kan vi remittera dig vidare till universitetstandvårdens specialisttandläkare i samma byggnad där du kan få hjälp om du har stora och mer komplexa tandvårdsbesvär.

Tandläkarna och tandhygienisterna du träffar på lärarkliniken är lärare på Karolinska Institutets tandläkar- och tandhygienistutbildningar.

Undersökning

Vid en undersökning kontrollerar tandläkaren dina tänder och din mun och ger dig även information om hur du tar hand om din munhälsa på ett bra sätt för att förebygga problem.

Tandläkaren kontrollerar om du har hål i tänderna, tandköttsinflammation, tandlossning eller andra tecken på sjukdom i munnen. I undersökning ingår även fyra röntgenbilder som möjliggör för tandläkaren att upptäcka eventuell problematik som inte går att se med blotta ögat. Om du har något tecken på sjukdom eller förhöjd risk att få det i munnen så föreslår tandläkaren flera behandlingsalternativ och därefter kostnadsförslag

Priser

Kostnadsexempel kring en undersökning:

Undersökning Pris
Undersökning utförd av tandläkare, grundavgift 865 kr
Omfattande kompletterande undersökning, utförd av tandläkare 1 070 kr
Undersökning utförd av tandhygienist, grundavgift 660 kr
Undersökning med fullständig parodontal undersökning, utförd av tandhygienist, grundavgift 855 kr
Kompletterande parodontal undersökning eller kariesutredning, utförd av tandhygienist 565 kr

Nyttja ditt tandvårdsbidrag hos oss!

Vet du om att du som är 24–29 år får 600 kronor/år i statligt tandvårdsbidrag? Detta är ett allmänt tandvårdsbidrag, för alla som är försäkrade i Sverige, som kan dras av från kostnaden. Du kan också spara och använda två bidrag och har då 1200 kronor att utnyttja hos en tandvårdsklinik. Om du är yngre har du kostnadsfri tandvård. Och om du är äldre är bidraget 300 kronor/år. Lärarkliniken är kopplad till Försäkringskassan, så du kan självklart använda ditt allmänna tandvårdsbidrag hos oss.

Hitta hit

Lärarkliniken ligger på Alfred Nobels allé 8, hiss B, plan 6, och är del av Karolinska Institutet.

Läs mer om parkering och hur du tar dig hit med kollektivtrafiken.

Visa på karta