Behöver du en rotfyllning eller en bro? Bli behandlad av KI:s tandläkarstudenter

Om du behöver en rotfyllning eller en krona, bro, eller implantatbehandling, kan du vända dig till studenterna på Karolinska Institutets tandläkarprogram. Behandlingen kostar mindre och tar lite längre tid än hos andra tandläkare. Lämna dina kontaktuppgifter så vi återkommer till dig.

Foto: Getty Images

Rotfyllningar görs ofta på grund av en död eller svårt infekterad pulpa. Ibland kan du även ha väldigt ont i tanden. Vid en rotfyllning rensas tanden från bakterier och fylls.

Kronor, broar och implantatbehandlingar görs när tänder är alltför skadade eller när det uppstår en tandlucka, där en tand saknas.

Vem kan anmäla sig

  • Du har behov av en rotfyllning och/eller en krona, bro eller implantat-behandling
  • Du godkänner att dina journaluppgifter och röntgenfoton kan användas i utbildningssyfte.
  • Du talar obehindrad svenska utan tolk
  • Du kan komma på behandling till vår klinik i Flemingsberg ca 1–2 gånger/vecka, och vara beredd att stanna i 2–3 timmar varje gång. Du ska kunna anpassa dina besök till studenternas tjänstgöringsschema på kliniken, som kan vara både på för- och eftermiddagar.

Studenterna behandlar inte:

  • patienter med känd blodsmitta eller MRSA
  • patienter med stort, komplicerat protetiskt behandlingsbehov
  • patienter med omfattande fast protetik gjord sedan tidigare
  • patienter med obehandlade svåra allmänna sjukdomar, uppenbar psykisk ohälsa eller beroendeproblematik.

Att behandlas av en student

Behandlingarna som studenterna utför sker under noggrann handledning av deras lärare. Samtliga lärare är legitimerade allmän- eller specialisttandläkare.

Kostnader

Behandling av studenterna debiteras enligt en studenttaxa. Första undersökningen kostar 225 kronor. Sedan får du ett kostnadsförslag.

Anmäl dig

Lämna dina kontaktuppgifter, så återkommer vi till dig. Efter att du har fyllt i nedan anmälan kommer du att kontaktas av en tandsköterska eller en student för mer information.

För- och efternamn (obligatoriskt)
Vet du vilken behandling du behöver? (obligatoriskt)
Vilken behandling behöver du?
Jag godkänner att universitetstandvården hanterar mina personuppgifter enligt Karolinska Institutets integritetsskyddspolicy.