Jenny Siméus

Jenny Siméus

Skrivpedagog
E-postadress: jenny.simeus@ki.se
Telefon: +46852484013
Besöksadress: ,
Postadress: CB Karolinska Institutet Universitetsbiblioteket, CB APV Enheten Kommunikation, 171 77 Stockholm

Om mig

  • Jag har varit anställd till och från som skrivpedagog i Språkverkstaden vid Karolinska Institutets universitetsbibliotek sedan 2019. Här på KI coachar jag främst masterstudenter och doktorander i akademiskt skrivande på engelska samt undervisar i akademiskt skrivande på engelska vid de olika internationella masterprogrammen på KI. Jag håller även i flera av de öppna webbinarierna om olika aspekter av akademiskt skrivande som organiseras av Språkverkstaden varje termin.

    Jag disputerade i engelska med litteraturvetenskaplig inriktning vid Linnéuniversitetet 2018. När jag inte arbetar på KI arbetar jag även som lektor i engelska vid olika universitet i Sverige, allt från Lunds universitet i söder till Umeå universitet i norr. Jag har bl.a. undervisat i muntlig och skriftlig språkfärdighet, engelskspråkig litteratur och kultur, samt akademiskt skrivande på engelska.

    Jag älskar språk och litteratur, så att få möjlighet att coacha KI-studenter i hur de kan utveckla sitt akademiska skrivande och producera mer välstrukturerade akademiska texter på engelska är något som jag verkligen tycker är roligt!

Nyheter från KI

Kalenderhändelser från KI