KI:s pris för forskning i medicinsk pedagogik

This page in English

Detta internationella pris utdelas för framstående forskning i medicinsk pedagogik.

Syftet med priset är att uppmärksamma och stimulera högkvalitativ forskning inom området, samt främja långsiktiga förbättringar i det pedagogiska arbetet. "Medicinsk" innefattar all utbildning för alla hälsovetenskapliga yrken.

Priset har möjliggjorts genom ekonomiskt stöd från Gunnar Höglunds och Anna-Stina Malmborgs Stiftelse som bildades 2001. Det delas för närvarande ut vartannat år. Stiftelsens stadgar formulerades gemensamt av Karolinska Institutet och grundarna. Stiftelsen åtar sig att finansiera den beviljade prissumman. Pristagaren väljs av Karolinska Institutet (och godkänns formellt av stiftelsen). Grundarna är läkare och forskare och har varit verksamma inom Karolinska Institutet under många år.

Läs mer om priset och årets pristagare på den engelskspråkiga sidan.

Tidigare pristagare

2014

Professor John Norcini, Foundation for Advancement of International Medical Education and Research (FAIMER), USA

Professor Cees van der Vleuten, Maastricht University, Nederländerna