Covid-19 – information till dig som kallats till universitetstandvården

På universitetstandvården värnar vi om våra patienter och om varandra. Vi månar alltid om våra hygienrutiner. I den pågående coronapandemin har vi dock stärkt våra rutiner ytterligare och gjort förändringar för att minska risk för trängsel och smittspridning.

Kom själv och kom till din exakta tid

För att undvika att för många patienter samlas samtidigt i väntrummet vill vi be dig komma själv och att inte ta med medföljande i den mån det går. Vi vill även be dig att komma till din exakta tid. Det vill säga att komma i tid, men inte för tidigt. Kommer du för tidigt ber vi dig att vänta på entréplanet eller i trapphuset.

Om du inte mår bra – avboka din tid

För allas säkerhet vill vi även påminna en extra gång om att boka av din tid om du inte mår bra, så hör vi av oss för att boka en ny tid när du är frisk igen. 

Kontaktuppgifter till våra kliniker

Tillhör du riskgrupp? Kom till ditt besök – vi ordnar sjukresa om du behöver

Under våren har vi haft restriktioner och uppmanat våra patienter som är 70+ eller av annat skäl tillhör riskgrupp att avvakta. Men nu när säkerheten hos oss är så hög bedömer vi att vi kan ta emot dig på ett säkert sätt. För dig är det dessutom extra viktigt att ta hand om din orala hälsa för att kunna må bra.

Att tänka på när du anländer till universitetstandvården

  • Håll avstånd.
  • Tvätta händerna. 
  • Nys och hosta i armvecket.