Var karriärsmart online

This page in English

Sociala medier är ett bra sätt att nätverka oavsett om du studerar, forskar eller bara är mån om din karriär. Antalet digitala kanaler ökar ständigt så se till att välja några få och var sedan konsekvent.

Att blogga

Att blogga är ett bra sätt att förbättra ditt skrivande, ditt tänkande och att förbättra ett andra språk. Du har även möjligheten att träffa nya människor och skapa nya kontakter internationellt samt att vänja dig vid uppmärksamhet och att bli igenkänd. Du kommer även alltid ha ett uppdaterat digitalt visitkort som du kan dela ut till framtida arbetsgivare. Genom att blogga kan du t.ex. marknadsföra dig själv eller dina intressen, oavsett om det är forskning, blommor eller sport. Att blogga kostar ingenting och man kan till och med tjäna pengar på det. Behöver du tips för att komma igång? Läs mer på 'Top 10 Tips for Beginner Bloggers'

Digitala ambassadörer som bloggar för KI

Vill du bli digital ambassadör? 

Skaffa en LinkedIn profil

En profil på det professionella nätverket LinkedIn kan ge oväntade möjligheter. På LinkedIn kan du börja bygga ett eget kontaktnät som kan vara värdefullt för dig i din karriär. Det kanske är din nuvarande kursare som efter examen är den som tipsar dig om ditt drömjobb! 

Du kan följa intressanta personer och företag för att lära dig mer om branchen och vilka karriärmöjligheter det finns inom området. Du är dessutom alltid tillgänglig för arbetsgivare som letar efter lämpliga personer att anställa. På sätt och vis så fungerar din profil som ett virtuellt CV. 

Mer information om varför du som student kan ha nytta av en profil på LinkedIn hittar du här.

Olika sociala medier

Följ länkarna för att hitta till dina favoritkanaler, eller för att hitta nya digitala plattformar!

Tips om hur du kan använda sociala medier i jobbsökandet

Arbetsförmedlingen har skrivit om hur du kan använda dig av 'sociala medier i jobbsökandet'.

Videon 'Söka jobb och praktik i sociala medier' innehåller värdefulla råd gällande att söka jobb och sociala medier.

DoktorandNätverkPostdoktorStudent