Ur psykologens dagbok

Tove Wahlund arbetar som psykolog. Här får du följa henne en dag på jobbet.

09.00 Jag träffar en patient med tvångssyndrom som i ångestlindrande syfte ägnar mycket tid åt att städa och tvätta. Sedan förra sessionen har hon haft som hemuppgift att exponera sig för saker hon tycker är smutsiga och därefter avstå från att tvätta sig. Vi pratar om hur det varit och planerar nya uppgifter som hon ska jobba med till nästa gång.

10.00 Nästa patient är kvinna som uteblivit från flera sessioner. Vi pratar om fördelar och nackdelar med att fortsätta behandlingen.

13.00 Efter lunch är det teammöte med kollegor på mottagningen. Jag arbetar med läkare, sjuksköterskor och mentalskötare och vi har ofta ärenden tillsammans.

15.00 Nybesök med en ung tjej som tidigare gått i behandling på en annan mottagning och som fortfarande har stora problem med sociala situationer. Första besöket handlar om att lära känna varandra. Efter att hon berättat om sin bakgrund och sin situation pratar vi om vad hon tycker att hon gör för lite och för mycket av. Hon berättar att hon skulle vilja göra roliga saker tillsammans med andra, kanske sjunga, men istället sitter hon framför datorn och oroar sig. Dessa saker ska vi använda som en utgångspunkt för vad hon vill förändra.

16.00 Gör journalanteckningar för dagens besök.

AlumnPsykologprogrammet